* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jan 16, 2020

ଚଣା ଡାଲି ପରଠା – Chana Dal Paratha

ଚଣା ଡାଲି ପରଠା – Chana Dal Paratha
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

୨ କପ ଚଣା ଡାଲି, ଡାଲଚିନ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡେ, ଛୋଟ ଅଦା ଖଣ୍ଡେ, ଅଳେଇଚ ୨ଟି, ତେଜ ପତ୍ର ୨ ଟି, ହେଙ୍ଗୁ ଅଳ୍ପ, ହଳଦୀ ଓ ଲୁଣ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ, ୨ଟି ପିଆଜ , ୨ଟି ଟମାଟୋ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୧-୨ ଟି, ଭୃଶଙ୍ଗା ପତ୍ର ୧ ମୁଠା, ୧ ଚାମଚ ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ, ୭-୮ କୋଳ ରସୁଣ, ଗୋଟା ଜୀରା ଅଳ୍ପ, ସୁରିଷ ତେଲ , ୬ କପ ଅଟା , ଜୁଆଣୀ ଅଳ୍ପ ,   ।   

ପ୍ରଣାଳୀ

Tastykhana ଚଣା ଡାଲି ପରଠା – Chana Dal Paratha ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଚଣା ଡାଲି ଧୋଇ ପ୍ରେସର କୁକରରେ  ଡାଲଚିନ ଖଣ୍ଡ, ଅଳେଇଚ, ତେଜ ପତ୍ର, ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ, ଲୁଣ ଓ ପାଣି ଦେଇ ସିଝାନ୍ତୁ ।    ସିଝିଗଲାପରେ ଡାଳିକୁ ରଖି ଅନ୍ୟ ଏକ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଜୀରା ଫୁଟାନ୍ତୁ ଓ ଏଥିରେ ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ପରେ କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଓ କିଛି ସମୟ  ପରେ ଏଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ ଓ ଗରମ ମସଲା ପକାଇ ମସ ମସ ହେଲା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ ।   ଏବେ ଏଥିରେ  ସିଝା ଡାଲି ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏଥିରେ କଟା ଭୃଶଙ୍ଗା ପତ୍ର ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଥଣ୍ଡା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖନ୍ତୁ ।  
ଏବେ ଏକ ବଡ ପାତ୍ରରେ ଅଟା, ଜୁଆଣି , ଲୁଣ , ଅଳ୍ପ ତେଲ ଓ ପାଣି ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ  ଓଦା କପଡାରେ ଘୋଡାଇ ୧-୨ ଘଣ୍ଟା ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ  ଏବେ  ଗୋଟିଏ ଗୋଟିଏ ଗୋଳା କରି ରୋଟି ବା ପରାଠା ପରି ଅଳ୍ପ ବେଲି ମଝିରେ ଡାଲି ମିଶ୍ରଣକୁ ଦେଇ ବଡକରି ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ ।   ରୋଷେଇ ଏକ ନନ-ଷ୍ଟିକ ବା ତାୱା ନେଇ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ପରଠାକୁ ତେଲ ଦେଇ ସେଖି ଦିଅନ୍ତୁ ।   ରୋଷେଇ ଏହାକୁ ଟମାଟୋ ଚଟଣି ବା ରାଇତା ସହ ଖାଇବାକୁ ଦିଅ

Jan 1, 2020

ଭେଜ ପରଟା – Sabji Parathaa


ଭେଜ ପରଟା – Sabji Parathaa


ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

୨ କପ ଅଟା, ଅଧା କପ ସୁଝି, ୧/୪ କପ ଗାଜର  କୋରା ଓ ଅତି ଛୋଟ ଛୋଟ କଟା ଯାଇଥିବା ୧/୪ କପ ପାଳଙ୍ଗ ଶାଗ , ଗୋଟା ଜୀରା, ହଳଦୀ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାଇ, ସୁରିଷ ତେଲ ଅଳ୍ପ

ପ୍ରଣାଳୀ

Tasty Tasty ଭେଜ ପରଟା – Sabji Parathaa ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ସମସ୍ତ ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ ଗୋଡିକୁ ନେଇ ପାଣି ଦେଇ  ଦେଇ ଭଲଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ ପରଟା ପରି ବଡ ବଡ ଗୋଳା କରି ମୋଟା କରି ଧୀରେ ଧୀରେ ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଏବେ ଅଳ୍ପ ଅଳ୍ପ ତେଲ ନେଇ ପ୍ୟାନରେ  ପରଟା ପରି କରି ନିଅନ୍ତୁ ଯେପରି ଉପରେ ବାଦାମି ରଙ୍ଗର ଚିହ୍ନ ଆସିଯିବ ।   ଏବେ ବାହାର କରି  ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ଥଣ୍ଡା ହେଲେ ଚଣା ଚଟଣି  ବା ଖାଲି ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ।   

ଏହାକୁ ପିଲାଙ୍କ tiffin box ବା office tifffin ଭାବରେ ଦେଇ ପାରିବେ  

Dec 16, 2019

ଡାଳିମ୍ବ ସରବତ – Pomegranate Sarbat


ଡାଳିମ୍ବ ସରବତ – Pomegranate Sarbat
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

୫୦୦ ଗ୍ରାମ ଡାଳିମ୍ବ (red Pomegranate ), ୫୦୦ ଗ୍ରାମ ଚିନି, ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ପାଣି , ବରଫ ଅଳ୍ପ , କଳା ଲୁଣ, ପୁଦିନା ପତ୍ର  

ପ୍ରଣାଳୀ                                   
         
ଡାଳିମ୍ବ ସରବତ – Pomegranate Sarbat ଯେପରି ସହଜ ସେପରି ଏକ recipe ନ ହେଲେ ବି cooking India ରେ ସାମିଲ କରିପାରିବା ।  ଏହା  ପିଲା ଠାରୁ ବୟସ୍କ ସମସ୍ତଙ୍କର ଅତି ପ୍ରିୟ ଓ ଦେହ ପାଇଁ ହିତକର ମଧ୍ୟ । Odia recipe ଡାଳିମ୍ବ ସରବତ ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଡାଳିମ୍ବ ଛଡାଇ ରସ ବାହାର କରି ରଖନ୍ତୁ ।   ପାଣି ଓ ଚିନି ନେଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ।  ଏହା ଥଣ୍ଡା ହେଲାପରେ ଡାଳିମ୍ବ ରସ ମିଶାଇ juice ଗ୍ଲାସ ରେ ରଖି ଅଳ୍ପ ଗୁଣ୍ଡ ବରଫ, ପୁଦିନା ପତ୍ର  ଓ କଳା ଲୁଣ ଦେଇ ପରସନ୍ତୁ ସମସ୍ତଙ୍କ ପ୍ରିୟ ଡାଳିମ୍ବ ସରବତ ।

Dec 1, 2019

ଆମ୍ବୁଲ ଦହି ଖଟେଇ – Dry mango-Curd Chatne


ଆମ୍ବୁଲ ଦହି ଖଟେଇ – Dry mango-Curd Chatne
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

୬/୭ ଖଣ୍ଡ ଆମ୍ବୁଲ (Dry Mango), ୧ ଚାମଚ ସୁରିଷ ତେଲ, ୨ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ୧ ଚାମଚ ପାଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ୮-୧୦ ଟି ଭୃଶୁଙ୍ଗା ପତ୍ର, ୧ ଚାମଚ ଦେଶୀ ଘିଅ, ୨ ଚାମଚ ଗୋଟା ସୁରିଷ ବଟା, ୧/୨ ଚାମଚ ଅଦା ବଟା , ୧/୨ ଚାମଚ ଆମ୍ବ କଷି ଅଦା, ୨ ଚାମଚ ନଡିଆ କୋରା, ୧/୨ ଚାମଚ ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଭଜା, ୫୦ ଗ୍ରାମ ଗୁଡ, ୧/୨ ଚାମଚ କଳା ଲୁଣ  ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ

ପ୍ରଣାଳୀ


ପ୍ରଥମେ ଆମ୍ବୁଲକୁ ୧ ଘଣ୍ଟା ପାଣିରେ ବତୁରାଇ ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ କରେଇ ଗରମ କରି ଘିଅ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଏଥିରେ ଭୃଶୁଙ୍ଗା ପତ୍ର, ପାଞ୍ଚ ଫୁଟଣ ଓ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଫୁଟାନ୍ତୁ ।   ଗରମ ହେଇ ଫୁଲି ଆସିଲେ ଏଥିରେ ବଟା ଅଦା ପକାନ୍ତୁ ।ଏବେ ଏଥିରେ ବତୁରା ଆମ୍ବୁଲ ପକାଇ  ୨-୩ ମିନିଟ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ ବସାଇ ଏଥିରେ ସୁରିଷ ବଟା ପକାଇ ୨ ମିନିଟ ଫୁଟାଇ ଏଥିରେ ଗୁଡ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।   ଧୀର ଆଞ୍ଚରେ ୫ ମିନିଟ ବସାଇ  ପରେ ଏଥିରେ ନଡିଆ କୋରା , ଲଙ୍କା ଓ ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ , କଳା ଲୁଣ , ଦହି ଅଳ୍ପ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଆଞ୍ଚରୁ ବାହାର କରି ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ  ଅତି ସୁଆଦିଆ ଓ ହିତକର ଆମ୍ବୁଲ ଦହି ।