* ***HAPPY RAJA TO ALL , ENJOY RATH YATRA AT HOME WITH TV , PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jan 16, 2020

ଚଣା ଡାଲି ପରଠା – Chana Dal Paratha

ଚଣା ଡାଲି ପରଠା – Chana Dal Paratha
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

୨ କପ ଚଣା ଡାଲି, ଡାଲଚିନ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡେ, ଛୋଟ ଅଦା ଖଣ୍ଡେ, ଅଳେଇଚ ୨ଟି, ତେଜ ପତ୍ର ୨ ଟି, ହେଙ୍ଗୁ ଅଳ୍ପ, ହଳଦୀ ଓ ଲୁଣ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ, ୨ଟି ପିଆଜ , ୨ଟି ଟମାଟୋ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୧-୨ ଟି, ଭୃଶଙ୍ଗା ପତ୍ର ୧ ମୁଠା, ୧ ଚାମଚ ଗରମ ମସଲା ଗୁଣ୍ଡ, ୭-୮ କୋଳ ରସୁଣ, ଗୋଟା ଜୀରା ଅଳ୍ପ, ସୁରିଷ ତେଲ , ୬ କପ ଅଟା , ଜୁଆଣୀ ଅଳ୍ପ ,   ।   

ପ୍ରଣାଳୀ

Tastykhana ଚଣା ଡାଲି ପରଠା – Chana Dal Paratha ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ଚଣା ଡାଲି ଧୋଇ ପ୍ରେସର କୁକରରେ  ଡାଲଚିନ ଖଣ୍ଡ, ଅଳେଇଚ, ତେଜ ପତ୍ର, ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ, ଲୁଣ ଓ ପାଣି ଦେଇ ସିଝାନ୍ତୁ ।    ସିଝିଗଲାପରେ ଡାଳିକୁ ରଖି ଅନ୍ୟ ଏକ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଜୀରା ଫୁଟାନ୍ତୁ ଓ ଏଥିରେ ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ପରେ କଟା ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଓ କିଛି ସମୟ  ପରେ ଏଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ ଓ ଗରମ ମସଲା ପକାଇ ମସ ମସ ହେଲା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରୋଷେଇ କରନ୍ତୁ ।   ଏବେ ଏଥିରେ  ସିଝା ଡାଲି ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏଥିରେ କଟା ଭୃଶଙ୍ଗା ପତ୍ର ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଥଣ୍ଡା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖନ୍ତୁ ।  
ଏବେ ଏକ ବଡ ପାତ୍ରରେ ଅଟା, ଜୁଆଣି , ଲୁଣ , ଅଳ୍ପ ତେଲ ଓ ପାଣି ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ  ଓଦା କପଡାରେ ଘୋଡାଇ ୧-୨ ଘଣ୍ଟା ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ  ଏବେ  ଗୋଟିଏ ଗୋଟିଏ ଗୋଳା କରି ରୋଟି ବା ପରାଠା ପରି ଅଳ୍ପ ବେଲି ମଝିରେ ଡାଲି ମିଶ୍ରଣକୁ ଦେଇ ବଡକରି ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ ।   ରୋଷେଇ ଏକ ନନ-ଷ୍ଟିକ ବା ତାୱା ନେଇ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ପରଠାକୁ ତେଲ ଦେଇ ସେଖି ଦିଅନ୍ତୁ ।   ରୋଷେଇ ଏହାକୁ ଟମାଟୋ ଚଟଣି ବା ରାଇତା ସହ ଖାଇବାକୁ ଦିଅ