* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jun 16, 2020

ସାଧା ବେସର – Veg Besar

ସାଧା ବେସର – Veg Besar
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

ମାଟି ଆଳୁ, ପୋଟଳ, କଖାରୁ, ସାରୁ, ଅମୃତ ଭଣ୍ଡା, କଞ୍ଚା କଦଳୀ ପ୍ରତ୍ୟକ ୨୫୦ ଗ୍ରାମ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ, ଗୁଆ ଘିଅ ୨/୩ ଚାମଚ, ପାନମଧୁରୀ, ସୋରିଷ ଓ ପୋସ୍ତ ୨ ଚାମଚ କରି , ନଡିଆ ୧ଟି , ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ୨/୩ ଟି , ଅଦା ଖଣ୍ଡେ, ଫୁଟଣ ୨ ଚାମଚ, ହେଙ୍ଗୁ ଅଧା ଚାମଚ    

ପ୍ରଣାଳୀ

ପ୍ରଥମେ ମାଟି ଆଳୁ, ପୋଟଳ, କଖାରୁ, ସାରୁ, ଅମୃତ ଭଣ୍ଡା, କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଚାରିକୋଣି  ଭଳି କାଟି ରଖନ୍ତୁ ।   ନଡିଆ କୋରି କରି ରଖନ୍ତୁ ।  ବଡିକୁ ଅଳ୍ପ  ଗୁଆରେ ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ ।   ପାନମଧୁରୀ, ସୋରିଷ ଓ ପୋସ୍ତ କୁ ବାଟି ବା ପେଷ୍ଟ  କରି ରଖନ୍ତୁ ।  

ଏବେ ଆଞ୍ଚରେ କରେଇ ବସେଇ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ପାରିବା କଟା, ଲୁଣ, ହଲିଦି ଗୁଣ୍ଡ, ବଟା ମସଲା, କଟା ଅଦା ପକାଇ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଢାଙ୍କି ସିଝାନ୍ତୁ ।   ଏହାପରେ ଏଥିରେ ନଡିଆ କୋରା, ଭଜା ବଡି ପକାଇ ଆଉ କିଛି ସମୟ ସିଝାନ୍ତୁ ।   ସିଝି ଆସିଲେ ଅନ୍ୟ ଏକ ପ୍ୟାନରେ ଘିଅ ଗରମ କରି, ଲଙ୍କା ଓ ଫୁଟଣ ଫୁଟାଇ ଏଥିରେ ହେଙ୍ଗୁ ପକାଇ ଗରମ ଗରମ ଅବସ୍ଥାରେ ତରକାରୀରେ  ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।   ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ  ମନପସନ୍ଦ ପାରିବା ବେସର ।