* *** WISH YOU ALL A HAPPY Basant Panchami / Saraswati Puja ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

May 20, 2016

ଗାଜର ମଣ୍ଡା – Carrot Mandaa

ଗାଜର ମଣ୍ଡା – Carrot Mandaa

ସାମଗ୍ରୀ:-

ସୁଜି ୨୫୦ ଗ୍ରାମ , ଗାଜର ୪/୫ଟି, ଚିନି ୫୦ ଗ୍ରାମ , କାଜୁ ଓ କିସମିସ ୨୦ଟି , ଗୁଜରାତି ୫ଟି , ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ , ଘିଅ ୫୦ ଗ୍ରାମ

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ:


ଗାଜରକୁ ଭଲଭାବେ ଧୋଇ ଚୋପା ଛଡାଇ କୋରି ଦିଅନ୍ତୁ କରେଇରେ ଘିଅ ପକାଇ ଗାଜର କୋରାକୁ ଭାଜନ୍ତୁ ଭଲଭାବେ  ଭାଜି ହେଲାପରେ ଚିନି , କାଜୁ , କିସମିସ , ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏହାପରେ ଅନ୍ୟ ଏକ କରେଇରେ ଲୁଣ ଓ ପାଣି ଦେଇ ସୁଜିକୁ ଯନ୍ତୀ ଦିଅନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଥଣ୍ଡା କରି ଭଲଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ ମଣ୍ଡା ପିଠା ପରି ଗଢି ରଖନ୍ତୁ ଗାଜରକୁ  ପୁର ପରି ଦେଇ ମଣ୍ଡାକୁ ହଲକା ଘିଅରେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ମନ ପସନ୍ଦର ଗାଜର ମଣ୍ଡା ।