* *** WISH YOU ALL A HAPPY Basant Panchami / Saraswati Puja ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

May 10, 2015

ଚାଉଳ ଲଡୁ –Rice Laddu


ଚାଉଳ ଲଡୁ –Rice Laddu
ସାମଗ୍ରୀ : 
୧  କପ  ଚାଉଳଗୁଣ୍ଡ , ଲଡୁ  ଲାଗି   ଘିଅ ,  ଅଳ୍ପ  ଗୁଡ ,  ୩/୪  କପ   ଚିନି ,  ୨ ଚାମଚ   ଗୁଜୁରାତି  ଗୁଣ୍ଡ , ୨ ବଡ  ଚାମଚ  କଟା  ବାଦାମ  ଓ  ପିସ୍ତା , ୧  କପ  କୋରା  ନଡିଆ ,  ଖୁଆ , କେଶର (ସଜାଇବା  ଲାଗି ) ଓ  ୨ /୪  ବୁନ୍ଦା  ଗୋଲାପ  ଜଳ 




ପ୍ରଣାଳୀ :  
ଚାଉଳ  ଗୁଣ୍ଡକୁ ଘିଅ  କଡେଇରେ   ପକାଇ  ମଧ୍ୟମ  ଆଞ୍ଚରେ  ଭଲ  ଭାବେ  ଭାଜନ୍ତୁ   ଯେପରି   ଚାଉଳଗୁଣ୍ଡ  ହାଲକା  ସୁନେଲି  ରଙ୍ଗ  ହୋଇଯିବ   ଯଦି   ଚାହାନ୍ତି  , ତେବେ  ଅଧିକ  କଡା  କରି  ମଧ୍ୟ  ଭାଜିପାରିବେ   ଏପରି  କଲେ  ସ୍ଵାଦରେ  ସାମାନ୍ୟ  ଅଲଗା   ଆସିବ  ଚାଉଳ  ଭାଜି  ହେବା  ପରେ  ଏହାକୁ  ସାମାନ୍ୟ  ଟିଏଚଏଏନଡ଼ିଏ   ହେବାକୁ  ଛାଡି   ଦିଅନ୍ତୁ   ଏବେ  ଭଜା  ଚାଉଳକୁ  ପୁଣିଥରେ  ପେଶି  ଦିଅନ୍ତୁ   କୋରା  ନଡିଆକୁ  ଅନ୍ୟ  ଏକ  କଡେଇରେ  ଭାଜି  ଏଥିରେ  ଗୁଡ  ମିଶାନ୍ତୁ   ଗୁଡ  ମିଶିଲା ପରେ  ସାମାନ୍ୟ   ଭାଜନ୍ତୁ  ,  ଯେପରିକି  ଲଡୁ  ବାନ୍ଧି  ହୋଇ  ରହିବା  ସହଜ  ହେବ   ଏହି  ଗୁଡ  ଓ  ନଡିଆ  ଭଜାକୁ  ଚାଉଳରେ  ମିଶାଇ  ଦିଅନ୍ତୁ   ଏବେ  ଏଥିରେ  ଖୁଆ  ଓ  ଗୁଜୁରାତି  ଗୁଣ୍ଡ  ପକାନ୍ତୁ   ଏହି  ମିଶ୍ରଣକୁ  ହାତରେ  ନେଇ  ଲଡୁ  ଆକାର  ଦିଅନ୍ତୁ  ଯଦି  ଲଡୁ  ତିଆରିରେ  ସମସ୍ୟା  ଆସିବ  ,  ତେବେ  ସ୍ଵାଦ  ଅନୁସାରେ  ଘିଅ  ମିଶାନ୍ତୁ  ଏବେ  ଲଡୁକୁ  କେଶରରେ  ସଜାଇ  ଖାଇବାକୁ  ଦିଅନ୍ତୁ  ଓ  ନିଜେ  ମଧ୍ୟ   ଚାଖନ୍ତୁ   

No comments:

Post a Comment