ବରକୋଳି ଆଚାର - Barakoli Achaar
ଅନୁପାତ--
ବରକୋଳି -୧କି.ଗ୍ରା., ଲୁଣ , ତେନ୍ତୁଳି -୨୫୦ ଗ୍ରା.(ମଞ୍ଜିଥିବା), ଗୁଡ – ୫୦୦ଗ୍ରା., ସୁରିଷ ତେଲ , ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡା , ଜୀରାଗୁଣ୍ଡ , ମେଥିଗୁଣ୍ଡ
ପ୍ରଣାଳୀ-- ପ୍ରଥମେ କୋଳିକୁ ଭଲଭାବରେ ଧୁଆଯିବ | ଧୂଆହେବାପରେ ଉକ୍ତ କୋଳିରେ ଲୁଣ ପକାଇ ପ୍ରାୟ ୭ଦିନ ପାଯ୍ୟନ୍ତ ଜୁଆଇବ | (ସବୁବେଳେ କୋଳିକୁ ତଳଉପର କରୁଥିବ) | ତାପରେ ଉକ୍ତ କୋଳିକୁ ଖରାରେ ଶୁଖାଇବ | ( ପ୍ରାୟ ୨ ଦିନ )
ତେନ୍ତୁଳିରୁ ମଣ୍ଡ ବାହାର କରିବ | ଉକ୍ତ ମଣ୍ଡକୁ ମଶାରୀ କପଡା ସାହାଯ୍ୟରେ ଛାଣିଦେବ |( ଯେପରି ମଞ୍ଜି ଓ ତନ୍ତୁ ନରହେ) ତାପରେ ତେଲ ଗରମ କରାଯିବ | ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ଗୁଡ ଓ ତେନ୍ତୁଳି ମଣ୍ଡ ପକାଇ ଫୁଟାଇବ | ଫୁଟିବା ସମୟରେ କୋଳିକୁ ଓ ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଚୂଲିରୁ ଓହ୍ଳାଇବ | ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲେ ଜୀରାଗୁଣ୍ଡ , ମେଥିଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳାଇବ ଓ ଜାରରେ ରଖିବ |
ଅନୁପାତ--
ବରକୋଳି -୧କି.ଗ୍ରା., ଲୁଣ , ତେନ୍ତୁଳି -୨୫୦ ଗ୍ରା.(ମଞ୍ଜିଥିବା), ଗୁଡ – ୫୦୦ଗ୍ରା., ସୁରିଷ ତେଲ , ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡା , ଜୀରାଗୁଣ୍ଡ , ମେଥିଗୁଣ୍ଡ
ପ୍ରଣାଳୀ-- ପ୍ରଥମେ କୋଳିକୁ ଭଲଭାବରେ ଧୁଆଯିବ | ଧୂଆହେବାପରେ ଉକ୍ତ କୋଳିରେ ଲୁଣ ପକାଇ ପ୍ରାୟ ୭ଦିନ ପାଯ୍ୟନ୍ତ ଜୁଆଇବ | (ସବୁବେଳେ କୋଳିକୁ ତଳଉପର କରୁଥିବ) | ତାପରେ ଉକ୍ତ କୋଳିକୁ ଖରାରେ ଶୁଖାଇବ | ( ପ୍ରାୟ ୨ ଦିନ )
ତେନ୍ତୁଳିରୁ ମଣ୍ଡ ବାହାର କରିବ | ଉକ୍ତ ମଣ୍ଡକୁ ମଶାରୀ କପଡା ସାହାଯ୍ୟରେ ଛାଣିଦେବ |( ଯେପରି ମଞ୍ଜି ଓ ତନ୍ତୁ ନରହେ) ତାପରେ ତେଲ ଗରମ କରାଯିବ | ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ଗୁଡ ଓ ତେନ୍ତୁଳି ମଣ୍ଡ ପକାଇ ଫୁଟାଇବ | ଫୁଟିବା ସମୟରେ କୋଳିକୁ ଓ ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଚୂଲିରୁ ଓହ୍ଳାଇବ | ଥଣ୍ଡା ହୋଇଗଲେ ଜୀରାଗୁଣ୍ଡ , ମେଥିଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳାଇବ ଓ ଜାରରେ ରଖିବ |
No comments:
Post a Comment