* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Mar 20, 2018

ପଣସ ମଞ୍ଜି ମାଲପୁଆ – Jackfruit seeds Malpuaa



ପଣସ ମଞ୍ଜି ମାଲପୁଆ – Jackfruit seeds Malpuaa

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ମଇଦା ୫୦୦ ଗ୍ରାମ , ପଣସ ମଞ୍ଜି ୫୦ ଟି , ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ୨ ଚାମଚ, ଗୁଡ ୨୫୦ ଗ୍ରାମ , ପାଚିଲା କଦଳୀ ୫ଟି, ପାନମଧୁରୀ ୪ ଚାମଚ , କ୍ଷୀର ୨୫୦ ଗ୍ରାମ   ଛାଣିବା ପାଇଁ ରିଫାଇନ ତେଲ 

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :

ପ୍ରଥମେ ପଣସ ମଞ୍ଜିରୁ ଚୋପା ଛଡାଇ କାଟି ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ପକାଇ ପେଷ୍ଟ କରି ନିଅନ୍ତୁ ।  ଏହି ବଟାକୁ ମଇଦା ଓ କ୍ଷୀର ସହିତ ଭଲ ଭାବେ ଫେଣ୍ଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଗୁଡ , ପାଚିଲା କଦଳୀ , ପାନମଧୁରୀ , ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ବହଳିଆ ପିଠଉ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଏହାକୁ ଗୋଲ ଗୋଲ କରି ମାଲପୁଆ ଛାଣନ୍ତୁ ।  ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ପଣସ ମଞ୍ଜି ମାଲପୁଆ ।  ଏହା ଉପରେ କିଛି କାଜୁ ସ୍ଲାଇସ ଦେଇ ପରସନ୍ତୁ ।