* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Feb 16, 2019

ଭେଣ୍ଡି ମସାଲା – Lady’s -finger Masala





ଭେଣ୍ଡି ମସାଲା Lady’s -finger Masala

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: 

ଭେଣ୍ଡି ୨୫୦ ଗ୍ରାମ, ଟମାଟୋ ୨ଟି , ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ , କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୫ ଟି , ସୋରିଷ ୧ ଚାମଚ , ପୋସ୍ତ ୧ ଚାମଚ , ନଡିଆ କୋରା ୧/୨ କପ , ରିଫାଇନ ତେଲ ୨ ଚାମଚ     

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :

ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ  ଭେଣ୍ଡିକୁ ସଫା କରି  ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ ।   ଏବେ ନଡିଆ କୋରା, ସୋରିଷ , ପୋସ୍ତ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ବାଟି ରଖନ୍ତୁ । 

  ଏବେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଭେଣ୍ଡିକୁ ଭଲଭାବେ ଭାଜି ସେଥିରେ  କଟା ଟମାଟୋ ଓ ମସଲା ବଟା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଏକ କପ ପାଣି ଦେଇ ଫୁଟାଇ ୫ ମିନିଟ ପରେ  ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ।    

Feb 1, 2019

ଆଳୁ ନଡିଆ ଚଡଚଡି – Potato Coconut chadchadi


ଆଳୁ ନଡିଆ ଚଡଚଡି – Potato Coconut chadchadi

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: 

ଆଳୁ  5 ଟି, ଅଦା  ଛୋଟ  ଖଣ୍ଡେ ,  କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୨ ଟି, ତେଜ ପତ୍ର ୨ ଟି , ଜୀରା ଅଳ୍ପ  , ନଡିଆ କୋରା 1 କପ , ରିଫାଇନ ତେଲ    ଚାମଚ, ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ।  

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :

ପ୍ରଥମେ ଆଳୁକୁ ଧୋଇ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ ।  ଅଦା ଓ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା  ଛେଚି ରଖନ୍ତୁ ।  ଏବେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଜୀରା ଓ ତେଜପତ୍ର ଫୁଟାଇ ଆଳୁକୁ  ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଭାଜନ୍ତୁ ।  ଆଳୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହେଲାପରେ ଏଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ , ଅଳ୍ପ ପାଣି , ନଡିଆକୋରା , ଅଦା , କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଛେଚା ପକାଇ ଭଲରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଆଳୁ  ସିଝି ଆସିଲେ ଅଳ୍ପ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଥିଲେ ତରକାରୀ ବାହାର କରି  ପରସନ୍ତୁ ।  

Jan 16, 2019

କଖାରୁ ଶାଗ ଭଜା – Pumpkin Spinach Fry




କଖାରୁ  ଶାଗ ଭଜା – Pumpkin Spinach Fry
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: 

କଖାରୁ ଶାଗ ଡଙ୍କ -୩/୪ ଖଣ୍ଡ, କଖାରୁ ୨୦୦ ଗ୍ରାମ, ତେଲ ୨ ଚାମଚ , ଫୁଟଣ ୨ ଚାମଚ , କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୨ ଟି , ଲୁଣ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ 


ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :


ପ୍ରଥମେ କଖାରୁ  ଡଙ୍କକୁ ଧୋଇ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ ।   ପତ୍ର ସବୁକୁ ଚୂନା ଚୂନା କରି କାଟି କାଟି ରଖନ୍ତୁ    କଖାରୁ ବଡ ବଡ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ ।   ପ୍ରେସର କୁକରରେ  ଅଳ୍ପ ସମୟ ଡଙ୍କ, ପତ୍ର , କଖାରୁ  ଓ ଲୁଣ  ଦେଇ  ସିଝାନ୍ତୁ ।   

ପାଣି ଥିଲେ ଅଧିକ ନିଆଁ ଦେଇ ଶୁଖାନ୍ତୁ    ଏବେ  କରେଇରେ  ତେଲ ପକାଇ ଫୁଟଣ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଏଥିରେ କଟା ଲଙ୍କା ପକାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ ।   ଶାଗକୁ ବଘାରି ଦେଇ ଗରମ ଗରମ ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ।