* ***HAPPY RAJA TO ALL , ENJOY RATH YATRA AT HOME WITH TV , PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jul 1, 2018

ବୁଟ ଡାଲି ପୁରଦିଆ ମଣ୍ଡା ପିଠା– Buta Dal Manda Pitha

ବୁଟ ଡାଲି ପୁରଦିଆ ମଣ୍ଡା ପିଠାButa Dal Manda Pitha
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: 

ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୧ କି.ଗ୍ରା, , ବୁଟ ଡାଲି ୪୦୦ ଗ୍ରାମ, ଭଲ ଗୁଡ  ୨୦୦ ଗ୍ରାମ , ଅଦା ଖଣ୍ଡେ, ନଡିଆ ୧ଟି , ଗୋଲମରିଚ ୨ ଚାମଚ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :
ପ୍ରଥମେ ବୁଟ ଡାଲିକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ୨ ଘଣ୍ଟା ବତୁରାଇ ରଖନ୍ତୁ ।  ଅରୁଆ ଚାଉଳକୁ ପାଣି ଛିଞ୍ଚି ଗ୍ରାଇଣ୍ଡର ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ଚୂନା କରି ରଖନ୍ତୁ ।  ବୁଟ ଡାଲିକୁ ସିଝାଇ ରଖନ୍ତୁ । ନଡିଆ କୋରି କରି ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ ବୁଟ ଡାଲିକୁ ଅଧା ଚକଟି ନଡିଆ କୋରା, ଅଦା ବଟା, ଗୁଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଗୁଡ ପକାଇ ଭଲଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ଚାଉଳ ଚୂନାକୁ ଖଳି କରି ଏହାକୁ ଗୋଲ ଗୋଲ କରି ମଣ୍ଡା ପରି ଗଢି ସେଥିରେ ବୁଟ ଡାଲି ମିଶ୍ରଣକୁ ପୁର ଦେଇ ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ମଣ୍ଡାକୁ ଇଡ୍ଲୀ ଛାଞ୍ଚରେ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ବୁଟ ଡାଲି ପୁରଦିଆ ମଣ୍ଡାପିଠା ।