ଲୁଣି ପୋଡପିଠା – Salty
Whole Cake (podapithaa)
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:
ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୨ କି.ଗ୍ରା., ତେଜପତ୍ର ୪ ଟି, ନଡିଆ ୨ଟି, ଅଦା ଖଣ୍ଡେ , ଗୋଲମରିଚ
୧୫ଟି , ଘିଅ ୨୦୦ ଗ୍ରାମ, ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ
।
ପ୍ରସ୍ତୁତି
ପ୍ରଣାଳୀ :
ପ୍ରଥମେ ଅରୁଆ ଚାଉଳକୁ ଗୁଣ୍ଡକରି ରଖନ୍ତୁ । ନଡିଆ ୧ଟି କୋରି କରି ରଖନ୍ତୁ । ଆଉ ଗୋଟେ ନଡିଆ ନେଇ ସରୁ
ସରୁ କାଟି ଖଣ୍ଡ କରି ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ ଗୋଟିଏ ଡେକଚିରେ ୬ ଗ୍ଲାସ ପାଣି ନେଇ ଫୁଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଏଥିରେ
ଚୂନା ପକାଇ ଖଳି ଜନ୍ତି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏଥିରେ କଟା ନଡିଆ, ଗୋଲ ମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ , ତେଜପତ୍ର ଓ କଟା ଅଦା ପକାଇ
ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଥାଳିରେ କାଢି ଭଲଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଅନ୍ୟ ଏକ କରେଇରେ
କଦଳିପତ୍ର ଦେଇ ଘିଅ ମାରି ଦେବେ ଓ ଖଳିକୁ ଦେଇ ପୁଣି କଦଳୀ ପତ୍ର ଦେଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କଦଳୀ ପତ୍ର ଉପରେ
ନିଆଁ ଥାଇ ଅଙ୍ଗାର କିମ୍ବା ଘଷି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ କମ ଆଞ୍ଚରେ ୨ ଘଣ୍ଟା ଚୂଲିରେ ବସାଇବେ । ଏହାପରେ
କଦଳୀ ପତ୍ର କାଢି ସଫା କରି ମୋଟା ମୋଟା ସ୍ଲାଇସ ବା ଖଣ୍ଡ କରି ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ।
ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ଗରମା ଗରମ ଲୁଣି ସ୍ଵାଦଯୁକ୍ତ ପୋଡ
ପିଠା । ଏହା ଖାଇବାକୁ ବହୁତ ଭଲଲାଗେ ।