* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Aug 1, 2017

ଆମ୍ବ ଶଢା ଚମଚମ – Mango Shadhaa Chamcham

ଆମ୍ବ ଶଢା ଚମଚମ – Mango Shadhaa Chamcham

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ସାମଗ୍ରୀ :

ଆମ୍ବ ଶଢା ୫-୬ ପିସ , ଭୃଶୁଙ୍ଗା ପତ୍ର ୧୫-୨୦ ଟି , ଗୋଟା ବୁଟ-୧୦୦  ଗ୍ରାମ ,  ତେନ୍ତୁଳୀ ଅଳ୍ପ , ପାଞ୍ଚ ଫୁଟଣ , ହେଙ୍ଗୁ  ଅଳ୍ପ , କଞ୍ଚା ଲଙ୍ଗ ୨ ଟି , ତେଲ ଅଳ୍ପ , ଲୁଣ, ହଳଦୀ ସ୍ଵାଦ ଅନୁଯାଇ ।

ପ୍ରଣାଳୀ  :


ପ୍ରଥମେ କରେଇ ଆଞ୍ଚରେ ବସାଇ ତେଲ ପକାଇ ଗରମ ହେଲେ ପାଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଭୃଶୁଙ୍ଗା ପତ୍ର , ହେଙ୍ଗୁ ପକାଇ ଛୁଙ୍କ ଦିଅନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ଏବେ ଆଗରୁ ଭିଜା ଯାଇଥିବା ଗୋଟା ବୁଟ ପକାଇ ଓ ତାପରେ ଆମ୍ବ ଶଢା ପକାଇ ଅଳ୍ପ ପାଣି  ଦେଇ  ସିଝିବା ପାଇଁ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ ।  ୮-୧୦ ମିନିଟ ସିଝିଲା ପରେ  ଆମ୍ବ ଶଢାକୁ  ଭଲଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଦେଖନ୍ତୁ ଯେପରି  ପାଣି ଜୁକ ଜୁକିଆ ହୋଇ ଆସିବ ଆସିବ ଏବେ ଅଳ୍ପ ତେନ୍ତୁଳୀ ନେଇ ଅଧାକପ ପାଣିରେ ଚକଟି ଖଦାକୁ ବାହାରକରି ଏହି ପାଣିକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଫୁଟାଇ ଆଞ୍ଚରୁ ବାହାର କରି ପରସନ୍ତୁ । ଏହା ଖାଇବାକୁ ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ଓ  ଭାତ , ରୋଟି କିମ୍ବା ବ୍ରେଡ ସହ ଖାଇବାକୁ ଭଲଲାଗେ ।