ଗୋଟା ବାଇଗଣ ଭଜା – Whole Brinjal Fry
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ :
ବାଇଗଣ ୫ଟି, ଚୋପା ଛଡା ବିରି ଡାଲି -୧ ଚାମଚ , ବୁଟ ଡାଲି ୨ ଚାମଚ,
ମେଥି ୧ ଚାମଚ, ବେସନ, ଚାଉଳ ଚୁନା, ଜୀରା , ଲୁଣ , ହଳଦୀ , ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଆବଶ୍ୟକ
ଅନୁଯାୟୀ ତେଲ ।
ପ୍ରଣାଳୀ :
ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ମଝି ଫାଳ କରି ଲୁଣ ପାଣିରେ ସିଝେଇ ନିଅନ୍ତୁ । ଭିତର ଅଂଶକୁ ଚାମଚରେ ଧୀରେ
କୋରି ବାହାର କରି ନିଅନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ମେଥି, ବୁଟ ଡାଲି, ବିରି ଡାଲି , ଜୀରା ,ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ କରି ନିଅନ୍ତୁ । ଏହିଗୁଣ୍ଡ ସହିତ ବାଇଗଣର ଭିତର ଅଂଶ ମିଶାଇ ଚକଟନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ଆଳୁ ଚକଟା ଓ
ତେନ୍ତୁଳି ରସ ଅଳ୍ପ ମିଶେଇ ପାରନ୍ତି । ବାଇଗଣ ଭିତରେ
ଏହି ପୁର ଦେଇ ବେସନ ବୁଡେଇ ତାୱାରେ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ ଭାଜନ୍ତୁ । ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ଗୋଟା ବାଇଗଣ
ଭଜା ।