* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jul 10, 2017

ଗୋଟା ବାଇଗଣ ଭଜା – Whole Brinjal Fry

ଗୋଟା ବାଇଗଣ ଭଜା – Whole Brinjal Fry

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ସାମଗ୍ରୀ :

ବାଇଗଣ  ୫ଟି, ଚୋପା ଛଡା ବିରି ଡାଲି -୧ ଚାମଚ , ବୁଟ ଡାଲି ୨ ଚାମଚ, ମେଥି  ୧ ଚାମଚ, ବେସନ, ଚାଉଳ ଚୁନା, ଜୀରା , ଲୁଣ , ହଳଦୀ , ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ତେଲ ।

ପ୍ରଣାଳୀ  :


ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ମଝି ଫାଳ କରି ଲୁଣ ପାଣିରେ ସିଝେଇ ନିଅନ୍ତୁ । ଭିତର ଅଂଶକୁ ଚାମଚରେ ଧୀରେ କୋରି ବାହାର କରି ନିଅନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ମେଥି, ବୁଟ ଡାଲି, ବିରି ଡାଲି , ଜୀରା ,ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ କରି ନିଅନ୍ତୁ । ଏହିଗୁଣ୍ଡ ସହିତ ବାଇଗଣର  ଭିତର ଅଂଶ ମିଶାଇ ଚକଟନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ଆଳୁ ଚକଟା ଓ ତେନ୍ତୁଳି ରସ ଅଳ୍ପ  ମିଶେଇ ପାରନ୍ତି । ବାଇଗଣ ଭିତରେ ଏହି ପୁର ଦେଇ ବେସନ ବୁଡେଇ ତାୱାରେ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ ଭାଜନ୍ତୁ । ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ଗୋଟା ବାଇଗଣ ଭଜା ।