* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jul 10, 2016

ଖଜୁରୀ ପାଉଁରୁଟି - DATES BREAD

ଖଜୁରୀ  ପାଉଁରୁଟି  - DATES BREAD
ସାମଗ୍ରୀ:-

ଖଜୁରୀ କୋଳି-୧୦୦ ଗ୍ରାମ , ଚିନି -୫୦ ଗ୍ରାମ , ବେକିଂ ପାଉଡର – ୧ ଚାମଚ , ମଇଦା -୨୦୦ ଗ୍ରାମ , ରିଫାଇନ ତେଲ -୫୦ ଗ୍ରାମ , ଚିନାବାଦାମ  ମଞ୍ଜି -୫୦ ଗ୍ରାମ

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ:

ଖଜୁରୀ କୋଳିକୁ ୧ ଘଣ୍ଟା ପାଣିରେ ଭିଜାଇ ରଖ ଚିନାବାଦାମକୁ ଶୁଖିଲା କରେଇରେ ଭାଜି ଲାଲ ହୋଇଗଲେ ଚୋପା ଛଡାଇ ଧଳା ମଞ୍ଜି ବାହାର କରି ରଖନ୍ତୁ ମଇଦା ଓ ବେକିଂ ପାଉଡର ମିଶାଇ ଭଲଭାବେ ଗୋଳାଇ ରଖନ୍ତୁ ଖଜୁରିକୋଳି ଚକଟି ମଞ୍ଜି ବାହାର କରି ରଖନ୍ତୁ ଏହାପରେ ମଇଦା , ଚିନି , ତେଲ , କୋଳି ଭଜା , ଆବଶ୍ୟକ ହେଲେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ  ଭଲଭାବେ  ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଓଭନ ପାତ୍ରରେ ତେଲମାରି ଗରମ ହେଲାପରେ ଏହାକୁ ଅଧାଘଣ୍ଟା ବେକିଂ କରି ଦିଅନ୍ତୁ ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ  ଖଜୁରୀ  ପାଉଁରୁଟି  ଥଣ୍ଡା  କରି କାଟି ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଖୁଆନ୍ତୁ ଏହା ବହୁତ ସ୍ଵାଦଯୁକ୍ତ ଓ ଶକ୍ତି ଦାୟାକ ମଧ୍ୟ   

No comments:

Post a Comment