ରାଇସ୍ ପ୍ୟାନକେକ- RICE
PANCAKE
ସାମଗ୍ରୀ:-
ଅରୁଆ ଭାତ(ଆଗ ଦିନର ବାସି
) - ୨ କପ୍ , ଅଟା - ୧/୪
କପ୍, ବେସନ – ୧/୨ କପ୍ , ପିଆଜ ଚୁନା -
୨ ଛୋଟ
ଚାମଚ , ଗାଜର କୋରା - ୫ ଛୋଟ
ଚାମଚ , ଅଧ ଚାମଚ ହଳଦୀ , କଟା
କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୨ ଚାମଚ , ହେଙ୍ଗୁ – ୧/୪ ଚାମଚ , ଖଟା
ଦହି - ୨ ଛୋଟ
ଚାମଚ , ଅଳ୍ପ କଟା ଧନିଆ , ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ
ଲୁଣ |
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:
-
ପ୍ରଥମେ ଅରୁଆ
ଭାତକୁ ଟିକେ ହାତରେ
ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ | ଏହାପରେ
ଏଥିରେ ସବୁତକ ଜିନିଷ
ମିଶାଇ ଏକ ବହଳିଆ
ଘୋଳ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ
|(ଯେପରି ଏହି ଘୋଳରେ
ଚକୁଳି ପିଠା ପ୍ରସ୍ତୁତ
ହୋଇପାରିବ ) | ଘୋଳ
ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଅଳ୍ପ
ସମୟ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ | ଏହାପରେ ଏକ
ତାୱା ଗରମ କରି ସେଥିରେ ସାମାନ୍ୟ
ତେଲ ମାରି ଏହି
ଘୋଳରୁ ଚକୁଳି ଭଳି
ପିଠା କରନ୍ତୁ | ମନେ ରଖନ୍ତୁ
ପିଠାକୁ ଅତି ପତଳା
କରିବେନି | ମଧ୍ୟମ
ଆଞ୍ଚରେ ଦୁଇ ପଟ
ଲାଲ କରି ଭାଜି
ନିଅନ୍ତୁ ଯେପରି ଟିକେ
ମୁସୁମୁଶିଆ ରହିବ | ଏହାକୁ
ଧନିଆ ଚଟଣି ସହିତ
ଖାଇବାକୁ ଭଲ ଲାଗିବ |
No comments:
Post a Comment