ରସଗୋଲା ପାଏସ
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :
୫୦ ଗ୍ରା . ବାସୁମତୀ ଅରୁଆ ଚାଉଳ , ୨ ଲିଟର କ୍ଷୀର , ୧୫୦ ଗ୍ରା . ଚିନି , ୪ ଟି ଗୁଜୁରାତି , ୪ ଟି ଲବଙ୍ଗ , ୨ ଟି ତେଜପତ୍ର , ୧ ଛୋଟ ଚାମଚ ଦେଶୀ ଘିଅ ଓ ଗୋଲାପଜଳ, ୧୦ ଟି ଛୋଟଛୋଟ ରସଗୋଲା , ୫ ଟି ପେସ୍ତା ବାଦାମ |
ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ :
ଡେକଚିରେ ଘିଅ ଗରମ କରି ତେଜପତ୍ର , ଲବଙ୍ଗ ଓ ଚାଉଳ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ | ଏବେ କ୍ଷୀର ଢାଳି ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଚାଉଳ ସିଝିବା ଯାଏ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ | ଏଥିରେ ଏବେ ଛୋଟଛୋଟ ରସଗୋଲାକୁ ପକାଇ ଧୀରେଧିରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ | ଚିନି ପକାଇ ୫ ମିନିଟ ଫୁଟାନ୍ତୁ | ଗୁଜୁରାତିକୁ ଗୁଣ୍ଡ କରି ଉପରେ ପକାନ୍ତୁ | ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଥଣ୍ଡାକରି ଗୋଲାପ ଜଳ ପକାନ୍ତୁ | ଥଣ୍ଡାଥଣ୍ଡା ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ ରସଗୋଲା ପାଏସ |
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :
୫୦ ଗ୍ରା . ବାସୁମତୀ ଅରୁଆ ଚାଉଳ , ୨ ଲିଟର କ୍ଷୀର , ୧୫୦ ଗ୍ରା . ଚିନି , ୪ ଟି ଗୁଜୁରାତି , ୪ ଟି ଲବଙ୍ଗ , ୨ ଟି ତେଜପତ୍ର , ୧ ଛୋଟ ଚାମଚ ଦେଶୀ ଘିଅ ଓ ଗୋଲାପଜଳ, ୧୦ ଟି ଛୋଟଛୋଟ ରସଗୋଲା , ୫ ଟି ପେସ୍ତା ବାଦାମ |
ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ :
ଡେକଚିରେ ଘିଅ ଗରମ କରି ତେଜପତ୍ର , ଲବଙ୍ଗ ଓ ଚାଉଳ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ | ଏବେ କ୍ଷୀର ଢାଳି ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଚାଉଳ ସିଝିବା ଯାଏ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ | ଏଥିରେ ଏବେ ଛୋଟଛୋଟ ରସଗୋଲାକୁ ପକାଇ ଧୀରେଧିରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ | ଚିନି ପକାଇ ୫ ମିନିଟ ଫୁଟାନ୍ତୁ | ଗୁଜୁରାତିକୁ ଗୁଣ୍ଡ କରି ଉପରେ ପକାନ୍ତୁ | ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଥଣ୍ଡାକରି ଗୋଲାପ ଜଳ ପକାନ୍ତୁ | ଥଣ୍ଡାଥଣ୍ଡା ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ ରସଗୋଲା ପାଏସ |
No comments:
Post a Comment