* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Aug 15, 2014

କଲରା ଉପମା- Uppma with Bitter -Gourd


କଲରା ଉପମା- Uppma with Bitter -Gourd

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ : 

୨୫୦ ଗ୍ରା. କଲରା , ୨୫୦ ଗ୍ରା. ବେସନ , ୧୦୦ ଗ୍ରା. ସୋରିଷ ତେଲ , ଗୋଟିଏ ବଡ ପିଆଜ , ଛୋଟ ଅଦା ଖଣ୍ଡେ , ୪ ଟି କଞ୍ଚାଲଙ୍କା , ୧ ଚାମୁଚ ଜିରା , ୧ ଚାମଚ ସୋରିଷ , ୨ ଚାମଚ ବିରିଡାଲି , କିଛି ଭୁସୁଙ୍ଗପତ୍ର ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ |
କଲରା   ଲକେଇ – Curry with Bitter -Gourd A NICE CURRY WITH BITTER KALARA 

ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ : 

ପ୍ରଥମେ କଲରାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଧୋଇ ରଖନ୍ତୁ | କଡେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ , ପିଆଜ , ବିରିଡାଲି , ଭୁସୁଙ୍ଗାପତ୍ର ଇତ୍ୟାଦି ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ | ପରେ କଲରା ପକାଇ ସେଥିରେ ଲୁଣ ଦେଇ ସିଝିଲା ପଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ | ସିଝିଗଲା ପରେ ବେସନକୁ ପାଣିରେ ଗୋଳେଇ ସେଥିରେ ଢାଳି ଭଲ ଭାବେ ଘାଣ୍ଟି ସୁଜି ଉପମା ଭଳିଆ ମେଞ୍ଚା ମେଞ୍ଚା ହୋଇଗଲେ ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଆଣନ୍ତୁ | ଥଣ୍ଡା ହେଲେ ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ | ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇ ଏହା ଏକ ଉତ୍ତମ ଜଳଖିଆ | 

No comments:

Post a Comment