* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

May 1, 2018

ଗୋଟା ଆଳୁ ଦମ-ଦମ - Small Potato Dam-dam


 ଗୋଟା ଆଳୁ ଦମ-ଦମ - Small Potato Dam-dam
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: 

ଛୋଟ ଗୋଟା ଆଳୁ ୫୦୦ ଗ୍ରାମ, ଟମାଟୋ ସସ  ୬ ଚାମଚ , ଜୀରା , ଧଣିଆ ଓ ପାନ ମଧୁରୀ ଭଜା ପାଉଡର  ୩ ଚାମଚ , ଗରମ ମସଲା ପାଉଡର ଅଧା ଚାମଚ ,୨ଟି  ପିଆଜ ପେଷ୍ଟ , ଅଦା, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା   ଓ ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ଅଧା କପ , ଧନିଆ ପତ୍ର , ତେଲ ଓ ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ  

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :

ପ୍ରଥମେ ଆଳୁ ଗୋଟା ସିଝାଇ ଚୋପା ଛଡାଇ ଓ ଏହାକୁ  କଣ୍ଟା ଚାମଚ ରେ ଅଳ୍ପ ଅଳ୍ପ କଣା କରି ରଖନ୍ତୁ ।  କରେଇ ଗରମ କରି ତେଲ ଦିଅନ୍ତୁ ଯେପରି ସିଝା ଆଳୁ କୁ ଛାଣି ପାରିହେବ ।  ଗରମ ତେଲରେ ଆଳୁ କୁ ଛାଣି ବାଦାମି ରଙ୍ଗ ହେଲେ କାଢି ରଖନ୍ତୁ । ଅନ୍ୟ ଏକ କରେଇରେ  ଅଳ୍ପ ତେଲ ଦେଇ  ପ୍ରଥମେ  ପିଆଜ ପେଷ୍ଟ କୁ ଭାଜନ୍ତୁ ଓ ପରେ ପିଆଜ ବାଦାମି ରଙ୍ଗ ହୋଇ ଆସିଲେ  ସେଥିରେ ଅଦା, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା  ଓ ରସୁଣ ପେଷ୍ଟକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଭାଜନ୍ତୁ ଯେପରି ମସଲା କଞ୍ଚା ନ ରହେ । ଏଥିରେ  ଟମାଟୋ ସସ ଦେଇ ଅଳ୍ପ ଭାଜନ୍ତୁ । ୨-୩ ମିନିଟ ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଜୀରା, ଧଣିଆ ଓ ପାନ ମଧୁରୀ ଭଜା ପାଉଡର   ଗରମ ମସଲା ପାଉଡର ଭଲ ଭାବରେ ୫ ମିନିଟ ଭାଜନ୍ତୁ ।  ମସଲା ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଆଳୁ ପକାଇ ଆସ୍ତେ ଆସ୍ତେ ଧୀର ଆଞ୍ଚରେ କଷନ୍ତୁ ।  ଭଲ ଭାବେ କଷି ହେଲା ପରେ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଫୁଟେଇ ଦିଅନ୍ତୁ  ଯେପରି ଅଧିକ ପାଣି ହେବ ନାହିଁ  । ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ ରେ କାଢି ଉପରେ କଟା ଧଣିଆ ପତ୍ର ଦେଇ ପରଶନ୍ତୁ ।  ଏହା ଗରମ ଗରମ ଖୁବ ଭଲ ଲାଗେ ।