* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Dec 1, 2017

ଲୁଣି ପୋଡପିଠା – Salty Whole Cake (luni podapithaa)

ଲୁଣି ପୋଡପିଠା – Salty Whole Cake (podapithaa)

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୨ କି.ଗ୍ରା., ତେଜପତ୍ର  ୪ ଟି, ନଡିଆ ୨ଟି, ଅଦା ଖଣ୍ଡେ , ଗୋଲମରିଚ ୧୫ଟି , ଘିଅ ୨୦୦ ଗ୍ରାମ, ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :


ପ୍ରଥମେ ଅରୁଆ ଚାଉଳକୁ ଗୁଣ୍ଡକରି ରଖନ୍ତୁ ।  ନଡିଆ ୧ଟି କୋରି କରି ରଖନ୍ତୁ । ଆଉ ଗୋଟେ ନଡିଆ ନେଇ ସରୁ ସରୁ କାଟି ଖଣ୍ଡ କରି ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ ଗୋଟିଏ ଡେକଚିରେ ୬ ଗ୍ଲାସ ପାଣି ନେଇ ଫୁଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଏଥିରେ ଚୂନା ପକାଇ ଖଳି ଜନ୍ତି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏଥିରେ କଟା ନଡିଆ, ଗୋଲ ମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ , ତେଜପତ୍ର ଓ କଟା ଅଦା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଥାଳିରେ କାଢି ଭଲଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ଅନ୍ୟ ଏକ କରେଇରେ କଦଳିପତ୍ର ଦେଇ ଘିଅ ମାରି ଦେବେ ଓ ଖଳିକୁ ଦେଇ ପୁଣି କଦଳୀ ପତ୍ର ଦେଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କଦଳୀ ପତ୍ର ଉପରେ ନିଆଁ ଥାଇ ଅଙ୍ଗାର କିମ୍ବା ଘଷି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ କମ ଆଞ୍ଚରେ ୨ ଘଣ୍ଟା ଚୂଲିରେ ବସାଇବେ । ଏହାପରେ କଦଳୀ ପତ୍ର କାଢି ସଫା କରି ମୋଟା ମୋଟା ସ୍ଲାଇସ ବା ଖଣ୍ଡ କରି ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ । 
ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ଗରମା ଗରମ ଲୁଣି ସ୍ଵାଦଯୁକ୍ତ ପୋଡ ପିଠା । ଏହା ଖାଇବାକୁ ବହୁତ ଭଲଲାଗେ ।