* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jan 1, 2016

ନଡିଆ ଚିତଉ ପିଠା -COCONUT CHITAU PITHAA

ନଡିଆ ଚିତଉ ପିଠା -COCONUT CHITAU PITHAA
ସାମଗ୍ରୀ:-
ଅରୁଆ ଚାଉଳ -୫୦୦ ଗ୍ରାମ , ନଡିଆ- ୧ଟା, ଲୁଣ –ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ: -


ଅରୁଆ ଚାଉଳକୁ ୫/୬ ଘଣ୍ଟା ପାଣିରେ ବତୁରାଇ ରଖନ୍ତୁ । ନଡିଆକୁ ସରୁ ସରୁ କରି କୋରି ରଖନ୍ତୁ ଚାଉଳକୁ  ଧୋଇ ନଡିଆ କୋରା ସହ ମିଶାଇ ଭଲଭାବରେ ବାଟି / ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଙ୍ଗ କରି ଏଥିରେ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ସମୟ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ ମାଟି ପଲମ କିମ୍ବା ଲୁହା କରେଇ ଚୁଲିରେ ବସାନ୍ତୁ ଦେଖିବାକୁ  ପଡିବ ଯେ ଚାଉଳବଟା ଯେପରି ଅତି ପାଣିଆ ବା ପତଳା ହେବନାହିଁ ।   ଏହାପରେ ଏଥିରେ ପିଠଉ ପକାଇ ଥାଳିଆ ବା ମାଟି ଘୋଡଣି ଘୋଡେଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଓଦା କପଡା ଥାଳିଆର ଚାରିପଟେ ବୁଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଯେପରି ପିଠା ଘୋଡଣି ଭିତରେ ବାମ୍ଫରେ ହେବ ପିଠା ସିଝି ଗଲାପରେ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ ଚିତଉ ପିଠା ଓଲଟା ଯାଏ ନାହିଁ , ଏକାଥରେ ସିଝିବାକୁ ଦିଆଯାଏ । ଆମ  ଓଡିଆ ପରମ୍ପରାରେ ଏହି ପିଠା ଚିତାଲାଗି ଅମବାସ୍ୟାରେ ଭୋଗ କରାଯାଏ । ଖାଇବାକୁ  ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ଯେମିତି ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟକର ମଧ୍ୟ । 

No comments:

Post a Comment