* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Apr 20, 2015

ଛତୁ ପଲଉ– Mushroom Palao

ଛତୁ ପଲଉ–Mushroom Palao
ଆବଶ୍ୟକ   ସାମଗ୍ରୀ :
୫୦୦  ଗ୍ରା .   ବାସୁମତୀ   ଚାଉଳ ,  ୧୦୦  ଗ୍ରା .  ଛତୁ ,  ୨ ଟି  ବଡ  ପିଆଜ , ୧ ଟି  ଛୋଟ  କ୍ୟାପସିକମ , ୧ ଛୋଟ  ଚାମଚ  କଟା  ଅଦା ,  ୪ ଟି   କଟା  କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ,  ୭ ଟି  ଗୋଟା  ଗୋଲମରିଚ , ଅଳ୍ପ  ଗୋଲମରିଚ  ଗୁଣ୍ଡ , ଗୋଟେ     ଲେମ୍ବୁର   ରସ ,   ବଡ  ଚାମଚ   ଦେଶୀ  ଘିଅ ଏବଂ  ଆବଶ୍ୟକ  ଅନୁଯାୟୀ   ଲୁଣ    | 
 ପ୍ରସ୍ତୁତ  ପ୍ରଣାଳୀ  :           
ଚାଉଳକୁ  ଧୋଇ  ପାଣିରେ   ୧୦  ମିନିଟ   ବତୁରାଇ  ରଖନ୍ତୁ  | ଛତୁକୁ  ଛୋଟଛୋଟ   କାଟି   ଧୋଇ   ଚିପୁଡିବା  ପରେ  କଡେଇରେ   ଅଳ୍ପ  ତେଲ  ଦେଇ  ଭାଜି   ରଖନ୍ତୁ  | ଡେକଚିରେ  ଘିଅ   ଗରମ  କରି   କଟା  ପିଆଜ ,  କଟା  କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ,  ଗୋଟା  ଗୋଲମରିଚ , କଟା  ଅଦା  ପକାଇ  ଅଳ୍ପ  ସମୟ   ଭାଜନ୍ତୁ   | ଏବେ   କ୍ୟାପସିକମ    ଛତୁ  ପକାଇ  ଅଳ୍ପ  ସମୟ  ଭାଜି  ଚାଉଳ  ପକାନ୍ତୁ   |  ଭଲଭାବରେ  ଗୋଳାଇ   ଚାଉଳର  ୨ ଗୁଣା   ପାଣି  ,   ଆବଶ୍ୟକ  ଅନୁସାରେ  ଲୁଣ  ପକାଇ  ଢାକୁଣୀ  ଘୋଡାଇ  ଧିମା  ଆଞ୍ଚରେ   ଭାତ   ହେବା  ଯାଏ  ରାନ୍ଧନ୍ତୁ   |  ଭାତ  ଅଧା  ହୋଇଗଲେ   ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ  ,    ଲେମ୍ବୁରସ     ଦେଶୀ   ଘିଅ   ପକାଇ  ଢାଙ୍କୁଣି   ଘୋଡାଇ  ଧିମା  ଆଞ୍ଚରେ    ମିନିଟ   ବସାନ୍ତୁ   | ଚୁଲିରୁ   ଓହ୍ଲାଇ  ଭଲଭାବରେ  ଗୋଳାଇ   ପରିବେଷଣ  କରନ୍ତୁ  ଛତୁ  ପଲଉ   | 

No comments:

Post a Comment