* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jul 1, 2019

କାଜୁ ପଲାଉ – Cashew Palao


କାଜୁ ପଲାଉ  Cashew Palao
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

କଞ୍ଚା ମଟର ୧ କପ , ବସୁମତୀ ଚାଉଳ ୫ କପ, ଛେନା ୧ କପ , ବଡ ଆଳୁ ୩ ଟି , ପିଆଜ ୪/୫ ଟି, ୧ କପ ରିଫାଇନ ତେଲ, ଏବଂ ଲୁଣ , ଗୋଲମରିଚ, ଜୀରା , ଗୁଜରାତି ଓ ଡାଲଚିନି ।

ପ୍ରଣାଳୀ -

ପ୍ରଥମେ ଛେନାରେ ଲୁଣ, ମଇଦା ଅଳ୍ପ ଦେଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଛୋଟ ଛୋଟ ବରା କରି ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ ।  ଆଳୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କରି ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ ଓ ପିଆଜ ମଧ୍ୟ ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ । 
ଏବେ କରେଇରେ ତେଲ ଦେଇ ଜୀରା ଓ ଗୋଲମରିଚ , ଡାଲଚିନି ଭାଜନ୍ତୁ ଓ ପରେ ଏଥିରେ ମଟର ଓ ଚାଉଳ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ ।  ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ପାଣି ଦେଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ ଓ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଭାତ ହୋଇ ଆସିଲେ ସେଥିରେ ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଛେନା ବରା, ଭଜା କାଜୁ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଗୋଳାଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ ।  

ଏହାପରେ ଆଞ୍ଚରୁ ବାହାର କରି ଭଜା ପିଆଜ ଓ ଆଳୁ ଭଜା ଦେଇ  ଖାଇବାକୁ ପରସନ୍ତୁ  

Jun 16, 2019

ଲବଙ୍ଗଲତା – Labanglata- Cloves Sweet


ଲବଙ୍ଗଲତା  Labanglata- Cloves Sweet
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

ଲବଙ୍ଗ ୫୦ ଗ୍ରାମ, ମଇଦା ୨୫୦ ଗ୍ରାମ, ଗୁଜୁରାତି ୫ ଗ୍ରାମ, ଖୁଆ ୨୫ ଗ୍ରାମ, ଚିନି ୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ଚିନି ଗୁଣ୍ଡ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ଘିଅ ୨୫୦ ଗ୍ରାମ, ଖାଇବା ସୋଢା  ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ

ପ୍ରଣାଳୀ -

ପ୍ରଥମେ ମଇଦାରେ ଖାଇବା ସୋଢା ମିଶାଇ ଭଲଭାବେ ପାଣି ଦେଇ ଭଲ ଭାବରେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଏବେ ଚିନି ଗୁଣ୍ଡ , ଖୁଆ ଓ ଗୁଜୁରାତି ମିଶାଇ ଏକ ପେଷ୍ଟ ତିଆରି କରି ରଖନ୍ତୁ ।  ମଇଦା ମିଶ୍ରଣରେ ଲବଙ୍ଗକୁ ଗୁଣ୍ଡ କରି ମିଶାଇ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଏହାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଗୋଳା କରି ପୁରି ଆକାରରେ ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ । ପୁରି ମଝିରେ ପେଷ୍ଟକୁ ଲଗାଇ ଦୋସା ପରି ଭାଙ୍ଗି ଦିଅନ୍ତୁ ।  ହାତରେ ପାଣି ମାରି ତାର ମୁହଁ ବନ୍ଦ କରି ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏହାକୁ ଘିଅରେ ଛାଣି ଆଗରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖି ଥିବା ଚିନି ସିରାରେ ବୁଡାଇ  ଅଳ୍ପ ସମୟ ରଖି କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ  ଏହାକୁ ପ୍ଳେଟରେ ସଜାଇ ପରସନ୍ତୁ ।  
ଏହା ସୁଆଦିଆ ଓ ପୁଷ୍ଟିକର ମଧ୍ୟ  । 

Jun 1, 2019

ବିରି ଚାଉଳ ଲୁଣି ପୋଡପିଠା– Salty Rice-black gram Pithaa


ବିରି ଚାଉଳ ଲୁଣି ପୋଡପିଠା Salty Rice-black gram Pithaa

ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

ବିରି ୫୦୦ ଗ୍ରାମ , ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୫୦୦ ଗ୍ରାମ , କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୩-୪ ଟି, ଘିଅ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ଅଦା ଛୋଟ ଖଣ୍ଡେ , ଲୁଣ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାଇ     

ପ୍ରଣାଳୀ-

ପ୍ରଥମେ ଅରୁଆ ଚାଉଳ ଓ ବିରିକୁ ଅଲଗା ଅଲଗା ବତୁରାଇ କିଛି ସମୟ ଭିଜି ଗଲା ପରେ ଚିକ୍କଣ କରି ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଦେଖିବେ ଯେପରି ପାଣିଆ ହେବ ନାହଁ । ଏହାକୁ କିଛି ସମୟ ଫୁଲିବା ପାଇଁ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ  ଏବେ ଏଥିରେ  ଅଦା ବଟା , ଘିଅ , ଲୁଣ , ଲଙ୍କା ଭଲ କରି ମିଶାଅ ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଓଭାନରେ ରଖି କେକ କରି ନିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ବିରି ଚାଉଳ ଲୁଣି ପୋଡ ପିଠା