* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Sep 16, 2018

ସପୁରୀ ରାଇତା – Pineapple Raita


ସପୁରୀ ରାଇତା – Pineapple Raita
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: 

୧ କପ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟ ହୋଇଥିବା ପାଚିଲା ସପୁରୀ ପଣସ, ୧ କପ ଗୁଡ , ଅଧା କପ ନଡିଆ ବଟା ବା ପେଷ୍ଟ , କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୧ ଟି, ଭୁଶୁଙ୍ଗା ପତ୍ର କିଛି, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ସୁରିଷ ତେଲ,  ଗୋଟା ଜୀରା ଓ ସୋରିଷ  ଅଳ୍ପ , ଅଧା କପ ଦହି, ହଳଦୀ, ଲୁଣ ଓ ପାଣି  ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :

ପ୍ରଥମେ କଟା ସପୁରୀକୁ ଏକ ପ୍ୟାନରେ ଧୀରା ଆଞ୍ଚରେ ହଳଦୀ ଓ ଗୁଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏହା ଭଲଭାବେ ମିଶିଗଲା ପରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ୨/୩ ମିନିଟ  ଗରମ  କରନ୍ତୁ ।  ଏହାପରେ ଏହାକୁ ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ।  

ଦହିକୁ ଭଲଭାବେ ଫେଣ୍ଟି ସପୁରୀ ଥଣ୍ଡା ହେବାପରେ ମିଶାନ୍ତୁ ।  ଏବେ ଅନ୍ୟ ଏକ ପ୍ୟାନରେ ତେଲ ଦେଇ ସୁରିଷ ଓ ଜୀରା ଫୁଟାଇ ଏଥିରେ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ୨ ଟି, କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା   ଓ ଭୁଶୁଙ୍ଗା ପତ୍ର  ପକାନ୍ତୁ ।  ଏହା ଫୁଟିଗଲା ପରେ ସପୁରୀକୁ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।  

ଏବେ  ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ଅତିପ୍ରିୟ ସପୁରୀ ରାଇତା ।  
ଏହାକୁ ମୁଖ୍ୟ ଖାଇବା ବା ରୋଟି ସହ ଦେଇ ପାରିବେ ।