* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Aug 16, 2018

ଛତୁ ଚମଚମ – Mushroom Chum Chum


ଛତୁ ଚମଚମ – Mushroom Chum Chum
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: 

୧୦୦ ଗ୍ରାମ ଭେଣ୍ଡି, ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଛତୁ, ୧୦ଟି ବିରି ବଡି, ଅଧା କପ ସୋରିଷ ତେଲ, ୧ ଚାମଚ ବଟା ରସୁଣ, ୨ ଚାମଚ ବଟା ସୋରିଷ , ୨ଟି ଛୋଟ ଛୋଟ କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ୧/୨ ଚାମଚ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ୧/୨ ଚାମଚ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ୨ ଖଣ୍ଡ ଆମ୍ବୁଲ, ଭୃର୍ସଙ୍ଗା ପତ୍ର  ଓ ପାଞ୍ଚ ଫୁଟଣ 

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :

ପ୍ରଥମେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ବଡିକୁ ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ ଏବେ ଭେଣ୍ଡିକୁ ବଡ ବଡ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ ଏବେ ଛତୁକୁ ଧୋଇ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଚିପୁଡି ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ ଏହାପରେ କରେଇରେ ଅଳ୍ପ ତେଲ ଦେଇ ଗରମ କରି ପାଞ୍ଚ ଫୁଟଣ ଫୁଟାଇ ଭୃର୍ସଙ୍ଗା ପତ୍ର ଅଳ୍ପ , କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ରସୁଣ ବଟା ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଭାଜିଲା ପରେ ବଟା ସୋରିଷ, ବଟା ରସୁଣ , ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ୨କପ ପାଣି ଦେଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ ପରେ ପାଣି ଫୁଟିଲେ ଏଥିରେ ଭେଣ୍ଡି ପକାଇ ଲୁଣ ଦେଇ କିଛି ସମୟ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ ଏବେ ଏଥିରେ ବଡି, ଆମ୍ବୁଲ, ଛତୁ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ୫ -୭ ମିନିଟ ପରେ ଆଞ୍ଚରୁ ବାହାର କରି ନିଅନ୍ତୁ ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କର ଛତୁ ଖଟେଇ ବା ଛତୁ ଚମ ଚମ । ଭାତ ସାଙ୍ଗରେ ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ।