ଛତୁ ଛୁକଛୁକା – Mushroom
Chhukchhuka
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:
ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କଟା ଛତୁ ୨ କପ, ୧ କପ ଗ୍ରୀନ ମଟର, ୧ କପ ବଡ ବଡ କଟା ହୋଇଥିବା
ଟମାଟୋ, ଅଳ୍ପ ମେଥି ପତ୍ର, ତେଲ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ,
୧ ଚାମଚ ଛେଚା ଅଦା ଓ ଜୀରା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ଅଳ୍ପ , ଲେମ୍ବୁ ରସ ଅଧା ଚାମଚ, ଚୂନ ଚୂନ କଟା ଲଙ୍କା ୧ ଟି, ସ୍ଵାଦ ଅନୁଯାଇ ଲୁଣ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି
ପ୍ରଣାଳୀ :
ପ୍ରଥମେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଜୀରା
ଫୁଟେଇ ନିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏଥିରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ
ପକାନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ଟମାଟୋ, ଲୁଣ , ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦା , ଗୁଣ୍ଡ ଲଙ୍କା ମିଶେଇ ଟମାଟୋ ନରମ ହେବା
ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ । ଏବେ ଏଥିରେ ଛତୁ ଓ ମଟର ପକାଇ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ । କିଛି
ସମୟ ପରେ ଆଞ୍ଚ କମ କରି ଛତୁ ସିଝି ଗଲା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଏବେ ଏଥିରେ ମେଥି ପତ୍ର ମିଶାଇ ୨-୩ ମିନିଟ ରାନ୍ଧି
ଆଞ୍ଚ ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ । ଲେମ୍ବୁ ରସ ଓ କଟା ଲଙ୍କା ପକେଇ ପରଷନ୍ତୁ । ଏହା ବହୁତ ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ଓ ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟକର ।