ପୋସ୍ତ ଆରିସା– Poast
Aarishaa pitha
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :
ଅରୁଆ ଚାଉଳ -୨୫୦ ଗ୍ରାମ , ଚିନି – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ , ପୋସ୍ତ- ୫୦ ଗ୍ରାମ , ଛଣା ତେଲ ।
ପ୍ରଥମେ ଅରୁଆ ଚାଉଳକୁ ୪/୫ ଘଣ୍ଟା ପାଣିରେ ବତୁରାଇବା ପରେ ଛାଣି ଗୁଣ୍ଡ କରି ରଖନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ଚାଉଳ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଚିନି ଭଲଭାବେ ମିଶାଇ ଦେବାପରେ ୪/୫ ଘଣ୍ଟା
ଘୋଡାଇ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ ।
ଏହାପରେ ଏହାକୁ ଚକଟି ଛୋଟ ଛୋଟ ଗୋଳା କରି ହାତରେ ପୋସ୍ତ ରଖି ଚପା ଚାପି କରି ଆରିସା ପିଠା ପରି କରିବେ ।
ନଜର ଦେବେ ଯେପରି ପୋସ୍ତ ଭଲଭାବେ ପିଠାରେ ଲାଗି ରହିବ । ଏହାପରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଠାକୁ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଆପଣ ଅଳ୍ପ ଗରମ ଗରମ ଖାଇବାକୁ ଦେଇ ପାରିବେ ।
ଏହାପରେ ଏହାକୁ ଚକଟି ଛୋଟ ଛୋଟ ଗୋଳା କରି ହାତରେ ପୋସ୍ତ ରଖି ଚପା ଚାପି କରି ଆରିସା ପିଠା ପରି କରିବେ ।
ନଜର ଦେବେ ଯେପରି ପୋସ୍ତ ଭଲଭାବେ ପିଠାରେ ଲାଗି ରହିବ । ଏହାପରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଠାକୁ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଆପଣ ଅଳ୍ପ ଗରମ ଗରମ ଖାଇବାକୁ ଦେଇ ପାରିବେ ।