ଆମ୍ବ ପଲାଉ – Mango Palao
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ –
ବାସ୍ନା ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୨ କପ, ପାଚିଲା ଆମ୍ବ ୨ ଟି , ବିରି ଡାଲି ୧ ଚାମଚ , ଜୀରା ୧ ଚାମଚ, ସୋରିଷ ୧ ଚାମଚ , ଭୁରୁସଙ୍ଗା ପତ୍ର , କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା , ଘିଅ , ଲୁଣ , ଫାଳେ ନଡିଆ କୋରା ।
ପ୍ରଣାଳୀ –
ପ୍ରଥମେ ଚାଉଆକୁ ଟାଣ ଥାଇ ଭାତ ରାନ୍ଧି ରଖନ୍ତୁ । ନଡିଆ କୋରାକୁ ଜୀରା ସହ ଭଲ ଭାବେ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ । ଏହାପରେ
କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୋରିଷ ଓ ବିରି ଡାଲି ଫୁଟାନ୍ତୁ
। ସେଥିରେ ଭୁରୁସଙ୍ଗା ପତ୍ର , କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଆମ୍ବ କୋରା ଦେଇ ଭାତରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କିଛି ସମୟ ପରେ ବଟା ନଡିଆ ଦେଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ ଘିଅ ଦେଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ
ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହା ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ଓ ପ୍ରଚୁର ଶକ୍ତି ଦେଇଥାଏ
।