* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Mar 10, 2016

ବ୍ରେଡ ଆଳୁ କଟଲେଟ –BREAD POTATO CUTLET

ବ୍ରେଡ ଆଳୁ କଟଲେଟ –BREAD POTATO CUTLET
ସାମଗ୍ରୀ:-

ବକଳା ଥିବା ୫ ଟି ପାଉଁରୁଟି , ୨ ଟି ସିଝା ଆଳୁ , ପିଆଜ ୨ ଟି , ଧନିଆ ପତ୍ର କିଛି , ଛୋଟ  ମେଥି କିଛି , ଅଦା-କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପେଷ୍ଟ ୧ ଚାମଚ , ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ  ½ ଚାମଚ , ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଆମ୍ଚୁର ପାଉଡର ବା ଲେମ୍ବୁ ରସ , ୨-୩ ଚାମଚ କୋର ହୋଇଥିବା ଚିଜ , ଭଜା ଲାଲ ଚିନାବାଦାମ ଗୁଣ୍ଡ ୩ ଚାମଚ , ୨ ଚାମଚ କର୍ଣ୍ଣ ଫ୍ଲୋର ,  ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ  

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ:


ପ୍ରଥମେ ପାଉଁରୁଟି ଖଣ୍ଡକୁ ହାତରେ ଦଳି ୧ ଚାମଚ ଦହିରେ ୨ ମିନିଟ ବତୁରାଇ ରଖନ୍ତୁ ଏହାପରେ ସିଝା ଆଲୁରେ ବ୍ରେଡ ଚକାଟନ୍ତୁ ।  ପାଉଁରୁଟି ଏହାପରେ ଧୀରେ ଧୀରେ  କଟା ପିଆଜ , ଧନିଆ ପତ୍ର କଟା , ମେଥି , ଅଦା ଲଙ୍କା ପେଷ୍ଟ , ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ , ଲେମ୍ବୁ ରସ , ଚିନାବାଦାମ ଗୁଣ୍ଡ ,ଚିଜ, କର୍ଣ୍ଣ ଫ୍ଲୋର , ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଧୀରେ ଧୀରେ କରି ଭଲକରି ଗୋଳାଇ ଚକଟି  ଦିଅନ୍ତୁ ଏବେ ଏହି ଚକଟାରୁ ଗୁଳା କରି ହାତରେ ଟିକେ ଥାପି କଟଲେଟ ଆକାରରେ  ଗଢନ୍ତୁ ଏହାପରେ  ଏକ ନନଷ୍ଟିକ ତାୱା ଗରମ କରି ଅଳ୍ପ ତେଲ ଦେଇ କଟଲେଟ ଗୁଡିକୁ ଦୁଇ ପଟ ଲାଲ ହେଲା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ ଭାଜନ୍ତୁ ଏଥରେ ଆପଣଙ୍କ କଟଲେଟ ରେଡି  ଏହାକୁ ଯେକୌଣସି ସସ ଓ ଚଟଣି ସହିତ ସ୍ନାକ୍ସ ଭାବେ ଖାଇପାରିବେ