ଛେନା ପାଏସ୍ - CHHENAA PAIES
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :
୨୫୦ ଗ୍ରା . ଚିପୁଡା ଛେନା , ୨ ଲିଟର କ୍ଷୀର , ୨୦୦ ଗ୍ରା . ଚିନି , ୪ ଟି ଗୁଜୁରାତି , ଗୋଟେରୁ ଚଉଠ ଜାଇଫଳ , ୧ କପ୍ ରିଫାଇନ ତେଲ |
ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ :
କଡେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଛେନାକୁ ଗ୍ରେଅରରେ କୋରି ତେଲରେ ଛାଣି ରଖନ୍ତୁ | ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ୧ ଚାମଚ ଘିଅ ଦେଇ ଗୋଟା ଗୁଜୁରାତିକୁ ଫାଳ କରି ଏବଂ ଲବଙ୍ଗକୁ ସେଥିରେ ପକାନ୍ତୁ | ଏଥିରେ ଏବେ କ୍ଷୀର ଦେଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ କ୍ଷୀର ବହଳିଆ ହେବା ଯାଏ ଫୁଟାନ୍ତୁ | ଏବେ ଏଥିରେ ଚିନି ପକାନ୍ତୁ | ୫ ମିନିଟ କ୍ଷୀରକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାନ୍ତୁ , ଚିନି ମିଶିଗଲେ ଆଗରୁ ଛାଣିରଖିଥିବା ଛେନାକୁ ପକାଇ ୫ ମିନିଟ ଚୁଲିରେ ବସାନ୍ତୁ | ଚୁଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଥଣ୍ଡା କରନ୍ତୁ | ଜାଇଫଳକୁ ଗୁଣ୍ଡ କରି ତା , ଉପରେ ପକାଇ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ ଛେନା ପାଏସ |
No comments:
Post a Comment