ସିଝା ମଣ୍ଡା - Boiled Manda Pitha
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :
ଚାଉଳ ଚୂନା ୨ କପ, କ୍ଷୀର ୨ କପ, ନାଡିଆ କୋରା ୧ କପ, ଚିନି ଅଧା କପ, ଅଳେଇଚ ୪/୫ ଟି, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ୧ ଚାମଚ, ସାମାନ୍ୟ ଲୁଣ |
ପ୍ରଣାଳୀ :
ଚିନି, ନଡିଆକୋରା, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଅଲେଇଚ ଆଦି ମିଶାଇ କଡେଇରେ ପୁର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ |
ଏକ ପାତ୍ରରେ କ୍ଷୀର ଫୁଟାନ୍ତୁ | ଏଥିରେ ସାମାନ୍ୟ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ ଓ ଚାଉଳ ଚୂନାକୁ ଯନ୍ତି ଦିଅନ୍ତୁ | ଚାଉଳଚୂନା ଭଲଭାବେ ସିଝି ଗଲାପରେ ଏହାକୁ ସାମାନ୍ୟ ଥଣ୍ଡା କରାନ୍ତୁ | ଏବେ ଏଥିରେ ୧ ଚାମଚ ରିଫାଇନ ପକାଇ ଭଲଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ | ୮/୧୦ ଗୋଳା କରନ୍ତୁ | ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗୋଳାରେ ନାଡିଆପୁର ଦେଇ ଗୋଲ ଗୋଲ କରି ମଣ୍ଡା ପିଠା ଗଢନ୍ତୁ | ଏବେ ପିଠାଗୋଡିକୁ ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ |ଏଥିପାଇଁ ଇଡ୍ଲୀ ଛାଞ୍ଚର ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ କିମ୍ବା ଏକ ପାତ୍ରରେ କପଡା ବାନ୍ଧି ମଧ୍ୟ ଏହି ପିଠା କରିପରିବେ | ସିଝାମଣ୍ଡା ଖାଇବାକୁ ଯେତିକି ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ସେତିକି ଭଲ | ଏବେ ମଣ୍ଡା ପିଠାର ସ୍ଵାଦ ପରଖନ୍ତୁ |
No comments:
Post a Comment