ବିରି ଚାଉଳ ଲୁଣି ପୋଡପିଠା– Salty Rice-black gram Pithaa
ପ୍ରସ୍ତୁତି
ସାମଗ୍ରୀ-
ବିରି
୫୦୦ ଗ୍ରାମ , ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୫୦୦ ଗ୍ରାମ , କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୩-୪ ଟି, ଘିଅ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ଅଦା ଛୋଟ ଖଣ୍ଡେ , ଲୁଣ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାଇ ।
ପ୍ରଣାଳୀ-
ପ୍ରଥମେ
ଅରୁଆ ଚାଉଳ ଓ ବିରିକୁ ଅଲଗା ଅଲଗା ବତୁରାଇ କିଛି ସମୟ ଭିଜି ଗଲା ପରେ ଚିକ୍କଣ କରି ବାଟି
ଦିଅନ୍ତୁ । ଦେଖିବେ ଯେପରି ପାଣିଆ ହେବ ନାହଁ । ଏହାକୁ କିଛି ସମୟ ଫୁଲିବା ପାଇଁ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ
ଏଥିରେ ଅଦା ବଟା , ଘିଅ , ଲୁଣ , ଲଙ୍କା
ଭଲ କରି ମିଶାଅ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ
ଓଭାନରେ ରଖି କେକ କରି ନିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ବିରି ଚାଉଳ ଲୁଣି ପୋଡ ପିଠା ।