* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jun 1, 2019

ବିରି ଚାଉଳ ଲୁଣି ପୋଡପିଠା– Salty Rice-black gram Pithaa


ବିରି ଚାଉଳ ଲୁଣି ପୋଡପିଠା Salty Rice-black gram Pithaa

ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

ବିରି ୫୦୦ ଗ୍ରାମ , ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୫୦୦ ଗ୍ରାମ , କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୩-୪ ଟି, ଘିଅ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ, ଅଦା ଛୋଟ ଖଣ୍ଡେ , ଲୁଣ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାଇ     

ପ୍ରଣାଳୀ-

ପ୍ରଥମେ ଅରୁଆ ଚାଉଳ ଓ ବିରିକୁ ଅଲଗା ଅଲଗା ବତୁରାଇ କିଛି ସମୟ ଭିଜି ଗଲା ପରେ ଚିକ୍କଣ କରି ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଦେଖିବେ ଯେପରି ପାଣିଆ ହେବ ନାହଁ । ଏହାକୁ କିଛି ସମୟ ଫୁଲିବା ପାଇଁ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ  ଏବେ ଏଥିରେ  ଅଦା ବଟା , ଘିଅ , ଲୁଣ , ଲଙ୍କା ଭଲ କରି ମିଶାଅ ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଓଭାନରେ ରଖି କେକ କରି ନିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ବିରି ଚାଉଳ ଲୁଣି ପୋଡ ପିଠା    

May 16, 2019

କାକୁଡି ଥଣ୍ଡା ଫ୍ରେଶ – Cold Cucumber Fresh




କାକୁଡି ଥଣ୍ଡା  ଫ୍ରେଶ Cold Cucumber Fresh  
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

୨-୩ଟି  କାକୁଡି, ଅଳ୍ପ ଫ୍ରେଶ ପୋଦିନା ପତ୍ର, ଆମ୍ବକଷି ଅଦା ଖଣ୍ଡେ, ଲୁଣ ଓ ଗୋଲମରୀଚ ଗୁଣ୍ଡ, ବରଫ, ଅଳ୍ପ କଞ୍ଛା ଲଙ୍କା   

  
ପ୍ରଣାଳୀ-


ପ୍ରଥମେ କାକୁଡିକୁ  ଚୋପା ଛଡାଇ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ   ଏବେ କଟା କାକୁଡି, ଅଦା, ଲଙ୍କା, ବରଫ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ବ୍ଲେଣ୍ଡିଂ କରି ନିଅନ୍ତୁ ।  ଟେଷ୍ଟ କରି ଲୁଣ ଦେଖିନିଅନ୍ତୁ ।  

୧ ଘଣ୍ଟା ଫ୍ରିଜରେ ଥଣ୍ଡା କରି ଉପରେ ଗୋଲମରୀଚ ଗୁଣ୍ଡ, ପୋଦିନା ପତ୍ର  ପକାଇ ପରସନ୍ତୁ ।  

May 1, 2019

ତରଭୁଜ ପୋଦିନା ସରବତ – WaterMelon Mint Sarbat


ତରଭୁଜ ପୋଦିନା ସରବତ WaterMelon Mint Sarbat  

ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-


୪ କପ ଛୋଟ ଛୋଟ କଟା ପାଚିଲା ତରଭୁଜ, ଅଧା କପ କଟା ଟମାଟୋ ଓ  ଅଧା କପ  କଟା କାକୁଡି, ଅଧା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ୪ ଚାମଚ ଅଲିଭ ତେଲ, ଅଧା ଚାମଚ ଲୁଣ, ଅଳ୍ପ ମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଅଳ୍ପ ତାଜା ପୋଦିନା    
 
ପ୍ରଣାଳୀ-


ପ୍ରଥମେ ତରଭୁଜ, ଟମାଟୋ, କାକୁଡି , ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, ଅଲିଭ ତେଲ  ନେଇ ବେଣ୍ଡିଂ ବା ମିକ୍ସିଙ୍ଗ କରି ଦିଅନ୍ତୁ  ଏହାକୁ ଭଲଭାବେ ମିକ୍ସିଙ୍ଗ କଲାପରେ ଟେଷ୍ଟ ଦେଖି ଲୁଣ ପକାଇ କରିପାରିବେ  

ଏବେ ୪-୬ ଘଣ୍ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଫ୍ରିଜରେ ଥଣ୍ଡା କରି ରଖନ୍ତୁ  ଏହାପରେ ଏହା ଉପରେ ଚୂନ ଚୂନ କଟା ତରଭୁଜ, କାକୁଡି ଓ ପୋଦିନା ପତ୍ର ପକାଇ ପରସନ୍ତୁ ଏହା ସବୁ  ଋତୁରେ  ପରସି ପାରିବେ

Apr 16, 2019

ନିମିକି ଖିରି – Nimki Kheer


ନିମିକି  ଖିରି Nimki Kheer

ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

ମଇଦା ୧୫୦ ଗ୍ରାମ, ଘିଅ ୨ ଚାମଚ, ଚିନି ୧୦୦ ଗ୍ରାମ, କ୍ଷୀର ୨ ଲିଟର, ଗୁଜୁରାତି ୪ଟି, ଛାଣିବା ପାଇଁ ତେଲ  

ପ୍ରଣାଳୀ-


ପ୍ରଥମେ ମଇଦାରେ ଘିଅ ଦେଇ ମିଶାଇବା ପରେ ପାଣି ଦେଇ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ସେଥିରେ ଛୋଟ ଛୋଟ ନିମିକି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଏବେ କରେଇରେ  ତେଲ ଗରମ କରି ନିମିକି ଗୋଡିକୁ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ ।  

ଏବେ ଦୁଧ ଓ ଚିନିକୁ ଫୁଟାଇ ଏଥିରେ ନିମିକି ପକାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ ।  ଖିରି ପରି ହୋଇ ଆସିଲେ ଏଥିରେ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ବାହାର କରି ରଖନ୍ତୁ  । 

 ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କର ସୁଆଦିଆ ନିମିକି ଖିରି