* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jul 16, 2019

ନିମ୍ବପତ୍ର ପରିବା ମେଞ୍ଚି ମେଞ୍ଚି – Neem Leaves Vegitable Mix


ନିମ୍ବପତ୍ର ପରିବା  ମେଞ୍ଚି ମେଞ୍ଚି  Neem Leaves Vegitable Mix
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

୧ -୨ ବିଡା କଅଁଳିଆ ନିମ୍ବ ପତ୍ର , ୩ଟି ଆଳୁ , ୩ଟି ବାଇଗଣ, ୨-୩ ଟି ସଜନା ଛୁଇଁ , ୨ଟି ଟମାଟୋ , ୨ ଚାମଚ ସୋରିଷ , ୪ଟି କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା , ୧ ଚାମଚ ଫୁଟଣ , ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ୪୦ ଗ୍ରାମ ସୋରିଷ ତେଲ 

ପ୍ରଣାଳୀ -

ପ୍ରଥମେ ନିମ୍ବପତ୍ରକୁ ବାଛି ଧୋଇ ଚୂନ ଚୂନ କରି କାଟି ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ କରି ରଖନ୍ତୁ ।   ପରିବାକୁ ଧୋଇ ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟନ୍ତୁ   ସୋରିଷ ଓ କଞ୍ଚା  ଲଙ୍କାକୁ ବାଟି ରଖନ୍ତୁ ।  ଏବେ କରେଇରେ ଅଧା ତେଲ ଗରମ କରି ବଟା ନିମ୍ବ ପତ୍ରକୁ ଢାଳି ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ  ପକାଇ ସନ୍ତୁଳି ଗୋଟେ ପାତ୍ରରେ କାଢି ରଖନ୍ତୁ ।  ପୁଣି କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଫୁଟଣ ଫୁଟାଇ ଏଥିରେ କଟା ପରିବା ପକାଇ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ପକାଇ ଢାଙ୍କି ଢାଙ୍କି ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ।  ପରିବା ଅଧା ସିଝି ଆସିଲେ ନିମ୍ବ ପତ୍ର ସନ୍ତୁଳା ଓ ବଟା ସୋରିଷ ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ ଆବଶ୍ୟକ ହେଲେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ ।  ୫-୬ ମିନିଟ ଢାଙ୍କି ରାନ୍ଧିବା ପରେ କରେଇରେ ଖେଳେଇ ଖେଳେଇ ୫ ମିନିଟ ଧୀର ଆଞ୍ଚରେ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ ।  
ନିମ୍ବ ପତ୍ରର ଏହି ତରକାରୀ ଖୁବ ସୁଆଦିଆ ଓ ଦେହ ପାଇଁ ହିତକର