* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jul 1, 2019

କାଜୁ ପଲାଉ – Cashew Palao


କାଜୁ ପଲାଉ  Cashew Palao
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ-

କଞ୍ଚା ମଟର ୧ କପ , ବସୁମତୀ ଚାଉଳ ୫ କପ, ଛେନା ୧ କପ , ବଡ ଆଳୁ ୩ ଟି , ପିଆଜ ୪/୫ ଟି, ୧ କପ ରିଫାଇନ ତେଲ, ଏବଂ ଲୁଣ , ଗୋଲମରିଚ, ଜୀରା , ଗୁଜରାତି ଓ ଡାଲଚିନି ।

ପ୍ରଣାଳୀ -

ପ୍ରଥମେ ଛେନାରେ ଲୁଣ, ମଇଦା ଅଳ୍ପ ଦେଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟି ଛୋଟ ଛୋଟ ବରା କରି ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ ।  ଆଳୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କରି ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ ଓ ପିଆଜ ମଧ୍ୟ ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ । 
ଏବେ କରେଇରେ ତେଲ ଦେଇ ଜୀରା ଓ ଗୋଲମରିଚ , ଡାଲଚିନି ଭାଜନ୍ତୁ ଓ ପରେ ଏଥିରେ ମଟର ଓ ଚାଉଳ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ ।  ଭାଜି ହୋଇଗଲେ ପାଣି ଦେଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ ଓ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଭାତ ହୋଇ ଆସିଲେ ସେଥିରେ ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଛେନା ବରା, ଭଜା କାଜୁ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ଗୋଳାଇ ଢାଙ୍କି ଦିଅନ୍ତୁ ।  

ଏହାପରେ ଆଞ୍ଚରୁ ବାହାର କରି ଭଜା ପିଆଜ ଓ ଆଳୁ ଭଜା ଦେଇ  ଖାଇବାକୁ ପରସନ୍ତୁ