* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Nov 1, 2018

ଆମ୍ବ ରାବଡି – Mango Rabdi


ଆମ୍ବ ରାବଡି  Mango Rabdi
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: 

ଅଧା ଲିଟର କ୍ଷୀର, ୪/୫ ଟି ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ , ୨ କପ  ସଜ କ୍ରୀମ , ୨୫୦ ଗ୍ରାମ  ରାବିଡି, ୧ ଚାମଚ ବେକିଂ ପାଉଡର, ୫୦ ଗ୍ରାମ ବଟର, ୧ କଟା ପାଚିଲା ଆମ୍ବ  , ଅଧା କପ ଚିନି , ୧ ଟି ଜଠିକାଇ ( nutmeg) ପାଉଡର, ଆମ୍ବ ସସ, ୧୫୦ ଗ୍ରାମ ମଇଦା ବା self raising flour, ୧ ୧/୨ ଚାମଚ Vanila Essence, ଅଧା କପ ପାଣି  

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :


ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ  ମଇଦା, ବେକିଂ ପାଉଡର , ବଟର, ରାବିଡି ଏକ ଚାମଚରେ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏଥିରେ vanilla essence , ପାଣି ଦେଇ ଭଲଭାବେ ମିଶାଇ ରଖନ୍ତୁ ।  ଏହାକୁ ଏକ ପ୍ଲେଟରେ କାଢି ଓଭାନରେ ୨୦୦ ଡିଗ୍ରୀ ରେ ୧୦ ମିନିଟରେ ରଖି  ତା ପରେ ୧୭୫ ଡିଗ୍ରୀ ରେ ୧୫ ମିନିଟ  ରଖି ବେକିଂ କରନ୍ତୁ  । ଏବେ ଏହାକୁ କାଢି ଥଣ୍ଡା କରନ୍ତୁ ।  ଏବେ ଏକ ପ୍ୟାନରେ କ୍ଷୀର ନେଇ  ଫୁଟାଇ  ମାରି ଦିଅନ୍ତୁ ଯେପରି ତିନି ଭାଗରୁ ଭାଗେ ରହିବ ।  ଏବେ  ଏଥିରେ ଚିନି , ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ ଓ  ଜଠିକାଇ ( nutmeg) ପାଉଡର ପକାଇ ଗୋଳାଇ  ବାହାର କରି ରଖନ୍ତୁ । 

ଏବେ କ୍ରିମରେ ରାବଡି ଆମ୍ବ ସସ  ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ଥଣ୍ଡା କରି ରଖନ୍ତୁ ।  ଏବେ ସ୍ପଞ୍ଜ କେକ କୁ ଦୁଇ ପିସ କରି ସ୍ଲାଇସ କରି  ଏଥିରେ ରାବଡି ଢାଳି ଉପରେ ଆମ୍ବ ଖଣ୍ଡ ପକାଇ ଅଳ୍ପ କ୍ରୀମ ମାରି ପୁରା ଥଣ୍ଡା କରି ପରସନ୍ତୁ ।  ଖାଇ କରି କୁହନ୍ତୁ ୱାଓ , ଖୁବ ସୁନ୍ଦର  ଓ ସୁଆଦିଆ ।