* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

May 10, 2018

ପଣସ ଡାଲି – Jack Fruit Dal Curry


ପଣସ ଡାଲି  Jack Fruit Dal Curry  
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: 

ଛୋଟ ଛୋଟ ହୋଇ କଟା ପଣସ କଠା  ୨୫୦ ଗ୍ରାମ , ମୁଗ ଡାଲି ୨୦୦ ଗ୍ରାମ , ଟମାଟୋ  ୧ଟି ,  ପାଞ୍ଚ ଫୁଟଣ , ସୁରିଷ ତେଲ , ଅଳ୍ପ ହେଙ୍ଗୁ , ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ୪ ଟି , ହଳଦୀ ଓ ଲୁଣ ଆବଶ୍ୟକ  ଅନୁସାରେ 

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :


ପ୍ରଥମେ ଶୁଖିଲା ଡାଳିକୁ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ । ଏକ କରେଇରେ ପାଣି ନେଇ ଲୁଣ ହଳଦୀ  ଦେଇ ଡାଳିକୁ ପକାଇ ୫ ମିନିଟ ସିଝାନ୍ତୁ ଓ ଏହାପରେ ଏଥିରେ କଟା ପଣସ ପକାଇ ଘୋଡାଇ ସିଝାନ୍ତୁ । ଯେପରି ଭଲ ଭାବେ ସିଝିବ । ସିଝି ଗଲେ ଏବେ ଏହାକୁ କାଢି ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ କରେଇରେ ତେଲଦେଇ ଗରମ ହେଲେ ଗୋଟା ଲଙ୍କା ଓ ପରେ  ଫୁଟଣ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ହେଙ୍ଗୁ ପକାନ୍ତୁ । ଏଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ , ଏବେ ସିଝା ଡାଲି ଓ କଠାକୁ ପକାଇ ୧ ମିନିଟ ଫୁଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । 

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଙ୍କର ଗରମା ଗରମ ପଣସ ଡାଲି । ଏହାକୁ ପ୍ଲେଟରେ  ବାଢି ଉପରେ କଟା ଧଣିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ଭାତ କିମ୍ବା ରୁଟି ସହ ଗରମ ଗରମ ପରସନ୍ତୁ ।