* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jan 10, 2018

ଭେଣ୍ଡି ଆଚାର – Ladyfinger pickle

ଭେଣ୍ଡି ଆଚାର – Ladyfinger pickle
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:

ତଟକା ଭେଣ୍ଡି- ୧ କି. ଗ୍ରା. , ଭିନେଗାର – ୧ କପ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା -୧୦/୧୫ ଟି, ରସୁଣ – ୧ଟି , ଅଦା – ୧୦ ଗ୍ରାମ , ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁଯାଇ , ଭଜା  ମେଥି – ୨ ଚାମଚ , ରିଫାଇନ ତେଲ – ୧୦୦ ଗ୍ରାମ , ସୋରିଷ ତେଲ – ୧ ଚାମଚ , ଚିନି – ୧୦ ଗ୍ରାମ , ହଳଦୀ ପାଉଡର – ୧ ଚାମଚ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ  :


ପ୍ରଥମେ ଭେଣ୍ଡିକୁ ଧୋଇ ପୋଛି ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ ।  ଅଦା , କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା , ରସୁଣକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଭେଣ୍ଡି ପକାଇ ହଳଦୀ ଦେଇ ଲାଲ ହେଲେ କାଢି ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ ସୋରିଷ ଫୁଟାଇ ସେଥିରେ କଟା ଲଙ୍କା , ଅଦା , ରସୁଣକୁ ପକାଇ ଲାଲ କରି ଭାଜନ୍ତୁ  । ଏଥିରେ ଭିନେଗାର , ହଳଦୀ , ଚିନି , ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ , ମେଥି ଗୁଣ୍ଡ , ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ଓ ଭେଣ୍ଡି କୁ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ୨ ମିନିଟ  ନିଆଁ ରେ ଫୁଟାଇ ବମରେ ରଖିବେ । ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ଭେଣ୍ଡି ଆଚାର । ଏହାକୁ ୩/୪ ମାସ ରଖି ପାରିବେ ।