* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Sep 10, 2017

ଦହି ପାମ୍ପଡ – Curd Pampad


ଦହି ପାମ୍ପଡ – Curd Pampad
ପ୍ରସ୍ତୁତି  ସାମଗ୍ରୀ :

ଖଟା ଦହି ୨୦୦ ମି. ଲି . , ପାମ୍ପଡ ୨ଟି, ଭୃଶୁଙ୍ଗା ପତ୍ର , କଞ୍ଛା ଲଙ୍କା ୩ ଟି , ପାଞ୍ଚ ଫୁଟଣ , ହେଙ୍ଗୁ , ସୁରିଶ ତେଲ , ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ ।

ପ୍ରଣାଳୀ  :


ପ୍ରଥମେ ପାମ୍ପଡକୁ ଛାଣି କିମ୍ବା ଭାଜି ରଖନ୍ତୁ ।  ଏବେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଦହି ନେଇ ସେଥିରେ ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ , ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ପକାଇ ଫେଣ୍ଟି ରଖନ୍ତୁ । କରେଇ ଆଞ୍ଚରେ ଗରମ କରି ୧ ଚାମଚ ତେଲ ପକାଇ ତେଲ ଗରମ ହେଲେ ପାଞ୍ଚ ଫୁଟଣ , ଭୃଶୁଙ୍ଗା ପତ୍ର , କଞ୍ଛା ଲଙ୍କା, ହେଙ୍ଗୁ ପକାଇ ଛୁଙ୍କ କରନ୍ତୁ ଓ ଆଞ୍ଚ ବନ୍ଦ କରିଦିଅନ୍ତୁ । 

ଏହାପରେ  ସେଥିରେ  ଦହିକୁ  ଢାଳି  ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଭଜା ପାମ୍ପଡକୁ   ୫/୬ ଖଣ୍ଡ କରି ପକାଇ ଏପଟ ସେପଟ କରିଦିଅନ୍ତୁ ସେପରି ପାମ୍ପଡ ଭଲ ଭାବରେ ଭିଜି ଯାଏ  ।  ଏହାପରେ   ଦୁଇଟି  ପ୍ଳେଟରେ  ପରସନ୍ତୁ । ଏହା ଖାଇବାକୁ ବହୁତ ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ଓ ରୁଚିକର ।