* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Aug 20, 2017

ବ୍ରାହ୍ମୀ ଶାଗ ଚଡଚଡି – Brahmi spinach ChadChadi

ବ୍ରାହ୍ମୀ ଶାଗ ଚଡଚଡି – Brahmi spinach ChadChadi

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ସାମଗ୍ରୀ :

 ବ୍ରାହ୍ମୀ ଶାଗ ୨୦୦ ଗ୍ରାମ , ୨ ଟି ଆଳୁ , ସଜନା ଛୁଇଁ ୨ ଟି , ବାଇଗଣ ୧ଟି , ୨ ଟି ଟମାଟୋ , ୨ ଛୋଟ ଚାମଚ ସୋରିଷ , ୫ କୋଲା ରସୁଣ , ୨ଟି ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା , ପିଆଜ ୧ ଟି , ଜୀରା ଅଳ୍ପ  , ସୋରିଷ ତେଲ ଅଳ୍ପ , ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲୁଣ ।    

ପ୍ରଣାଳୀ  :


ପ୍ରଥମେ ବ୍ରାହ୍ମୀ ଶାଗକୁ ପାଣିରେ ଧୋଇ ଚୂନା ଚୂନା କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ଆଳୁ , ବାଇଗଣ , ଟମାଟୋ ଓ ସଜନା ଛୁଇଁ ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ କରି ଧୋଇ ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ ୨ ଛୋଟ ଚାମଚ ସୋରିଷ , ୫ କୋଲା ରସୁଣ , ୨ଟି ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା , ପିଆଜ ୧ ଟି , ଜୀରା ଅଳ୍ପକୁ  ବାଟି ଦିଅନ୍ତୁ । କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପରିବା ,ଗୁଣ୍ଡ ହଳଦୀ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଅଳ୍ପ ସନ୍ତୁଳି ମସଲା ଦିଅନ୍ତୁ । ପରିବା ଅଧା ଅଧି ସିଝି ଆସିଲେ ଶାଗ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏଥିରେ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ । କିଛି ସମୟ ସିଝିଲା ପରେ ଦେଖନ୍ତୁ ଯେପରି ପାଣି ମରିଆସିଲେ ତରକାରୀ ଆଞ୍ଚରୁ ବାହାର କରି ରଖନ୍ତୁ । ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ପୁଷ୍ଟିକର ତଥା ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ଅଟେ ।