* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jun 1, 2017

ଛେନା ପାଳଙ୍ଗ- Panir Spinach

ଛେନା  ପାଳଙ୍ଗ- Panir Spinach
ପ୍ରସ୍ତୁତି  ସାମଗ୍ରୀ :

ପାଳଙ୍ଗଶାଗ   ୫୦୦  ଗ୍ରାମ , ଛେନା   ୨୦୦ ଗ୍ରାମ , ଟମାଟୋ  ୧ ଟି , ବଡପିଆଜ  ୧ ଟି , ରସୁଣ  ୫ ପାଖୁଡା , ତେଲ  ୪/୫ ଚାମଚ , [ଲୁଣ , ହଳଦୀ , ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ , ଧନିଆପତ୍ର , ଗରମମସାଲା ] ଦରକାର ଅନୁଯାଇ 

 ପ୍ରଣାଳୀ  :


ପ୍ରଥମେ  ପାଳଙ୍ଗକୁ  ଧୋଇ କାଟି  ସିଝେଇ  ନେବେ  ଓ ଶିଳରେ  ବାଟିନେବେ  ପିଆଜ , ଅଦା , ରସୁଣ  ଭଲଭାବରେ  ବାଟିନେବେ  ଛେନାକୁ   ଭଲଭାବରେ  ଚକଟି  ସେଥିରେ  ଲୁଣ , ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ  ମିଶାନ୍ତୁ  ଏବଂ  ଏହାକୁ  ଅଳ୍ପ ତେଲରେ  ଭାଜି  ରଖନ୍ତୁ  । ଏହାପରେ  ତେଲ  ଗରମ  କରି  ମସଲା  ଭାଜନ୍ତୁ ।  ଏଥିରେ  ଧନିଆଗୁଣ୍ଡ , ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ  ଦିଅନ୍ତୁ  । ଟମାଟୋ  ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ  ଏବଂ  ବଟା  ପାଳଙ୍ଗଶାଗ  ପକେଇ  ମିଶାନ୍ତୁ ।  ଫୁଟାପାଣି , ଦୁଧ  ୨  ଚାମଚ  ଓ ଗରମମସଲା  ଦିଅନ୍ତୁ  । ଫୁଟିଲାବେଳକୁ ଭଜା  ଛେନା  ପକେଇ  ମିଶାନ୍ତୁ ।  ୧୦/୧୫  ମିନିଟ  ଫୁଟିଲା ପରେ  ଚୁଲାରୁ  କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ  ।