* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

May 1, 2017

ମୂଳା ପତ୍ର ତରକାରୀ – Radish Leaves Curry

ମୂଳା ପତ୍ର ତରକାରୀ – Radish Leaves Curry

ସାମଗ୍ରୀ  : 

କାଜୁ ବା ଚିନା ବାଦାମ  -  ୫୦  ଗ୍ରାମ  , ରସୁଣ  -  ୪/୫  କୋଲା  ,  ଲଙ୍କା  -  ୨/୩ ଟା  ,  ଜିରା ଅଳ୍ପ  , କଖାରୁ  ଅଳ୍ପ , ମୂଳାପତ୍ର  ଓ  ଧନିଆପତ୍ର , ସୋରିଷ  ଚିମୁଟେ ,  ତେଲ  ୨  ଚାମଚ 

ପ୍ରଣାଳୀ 


ପ୍ରଥମେ  କାଜୁ  ଓ  ଜିରାକୁ  କିଛି  ସମୟ   ପାଣିରେ  ବତୁରାଇ  ଦିଅନ୍ତୁ   ଏହାପରେ  କାଜୁ , ଜିରା , ରସୁଣ ଓ ଲଙ୍କାକୁ  ମିଶାଇ   ବାଟି ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖନ୍ତୁ ।  ଏବେ ଗ୍ଯାସରେ କଡେଇ ବସାଇ  କଖାରୁ ଓ ମୂଳା ପତ୍ର କୁ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ହଳଦୀ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ହାଲକା ସିଝାନ୍ତୁ ।  ସିଝି ଗଲେ କାଢି ରଖନ୍ତୁ ।  ଏବେ କରେଇ ବସେଇ ଗରମ ହେଲେ ୨  ଚାମଚ  ତେଲ ପକାଇ ସୋରିଷ ପକାଇ ଫୁଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଏଥିରେ  ମସଲା ପେଷ୍ଟକୁ କରେଇରେ ଢାଳି କିଛି ସମୟ କଷିବା ପରେ କଖାରୁ ଓ ମୁଲାପତ୍ର ସିଝାକୁ ଭଲଭାବେ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ଧନିଆ ପତ୍ର କାଟି ପକାନ୍ତୁ ଓ ଖାଇବାକୁ ପରସନ୍ତୁ ।  ଏହା ମିନେରଲ୍ସରେ  ଭରା ଓ ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ମଧ୍ୟ ।