ଭୂର୍ସୁଙ୍ଗା – ନଡିଆ ଚଟଣି – COCONUT CHANEY
ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାମଗ୍ରୀ –
ତାଜା ଓ ସତେଜ ଭୂର୍ସୁଙ୍ଗା ପତ୍ର ୪ କପ , କୋରା ନଡିଆ ୨ କପ, ସୋରିଷ ତେଲ ୧ ଚାମଚ , ରିଫାଇନ ତେଲ ୨ ଚାମଚ , ହେଙ୍ଗୁ ଅଳ୍ପ , ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ୨ ଟି , କଞ୍ଛା ଲଙ୍କା ୪ ଟି , ବୁଟ ଡାଲି ୧ କପ , ତେନ୍ତୁଳୀ ରସ (ଖଟା ଯେପରି ଆବଶ୍ୟକ) , ଲୁଣ ଓ ଚିନି ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ।
ପ୍ରଣାଳୀ –
ପ୍ରଥମେ ଭୂର୍ସୁଙ୍ଗା ପତ୍ର ଭଲଭାବେ ଧୋଇ ସେଥିରୁ ପାଣି ଝରାଇ ରଖନ୍ତୁ । ଏକ ପ୍ୟାନରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସୋରିଷ ଓ ଜୀରା ଫୁଟାଇ
ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଏଥିରେ ହେଙ୍ଗୁ ଓ ଚଣା ଡାଲି ପକାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଡାଲି ଭାଜି ହୋଇ ଆସିଲେ ସେଥିରେ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା
ପକାନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ଏଥିରେ ଭୂର୍ସୁଙ୍ଗା ପତ୍ର ପକାଇ ଅଳ୍ପ ସମୟ ହଲକା ଆଞ୍ଚରେ ଭାଜନ୍ତୁ । ଭଲ
କରି ଭାଜି ହୋଇ ଗଲେ ସେଥିରେ କଟା କଞ୍ଛା ଲଙ୍କା ଓ ନଡିଆ କୋରା ପକାଇ ଆହୁରି କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ
। ଏହାକୁ ଏବେ ଥଣ୍ଡା କରି ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ପକାଇ ସେଥିରେ ତେନ୍ତୁଳୀ ରସ ଓ ଲୁଣ , ଚିନି ପକାଇ ଭଲ କରି ଗ୍ରଇଣ୍ଡିଙ୍ଗ କରନ୍ତୁ । ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ
ଆପଣଙ୍କ ରସ ରସିଆ ଭୂର୍ସୁଙ୍ଗା-ନଡିଆ ଚଟଣି ।
No comments:
Post a Comment