* *** PLANT A NEEM TREE.... WISH YOU ALL A HAPPY HOME STAY AND SAFE FROM CORONA ......... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jun 1, 2016

ଛେନା ପୁରଦିଆ ବୁଢାଚକୁଳି – Chhenaa Budhaa Chakuli

ଛେନା ପୁରଦିଆ  ବୁଢାଚକୁଳି – Chhenaa Budhaa Chakuli

ସାମଗ୍ରୀ:-

ଅରୁଆ ଚାଉଳ ୨୫୦ ଗ୍ରାମ , ବିରିଡାଲି -୧୫୦ ଗ୍ରାମ , ଦହିଛେନା -୧୫୦ ଗ୍ରାମ , ନଡିଆ -୧ଫାଳ , ଗୁଡ -୫୦/୬୦ ଗ୍ରାମ , ଲୁଣ – ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ , ତେଲ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ:


 ଅରୁଆ ଚାଉଳ ଓ ବିରିଡାଲିକୁ ୫/୬ ଘଣ୍ଟାଭିଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ବିରିରୁ  ଚୋପା ଛଡାଇ ଦିଅନ୍ତୁ , ଅରୁଆ ଚାଉଳକୁ ଧୋଇ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ ବିରି ଓ ଚାଉଳ ମିଶାଇ ଚିକ୍କଣ କରି ବାଟି ରଖନ୍ତୁ ନଡିଆ କୋରି ଦିଅନ୍ତୁ ଗୁଡ ,ଛେନା ଓ ନଡିଆ ସହିତ ପୁରା ତିଆରି କରନ୍ତୁ ତାୱା ଗରମ କରି ତେଲ ପକାନ୍ତୁ ଗରମ ତାୱାରେ  ପିଠଉ ଚକୁଳି ପରି ଢାଳନ୍ତୁ ଛେନା ପୁରା ଦେଇ ପୁଣି ପିଠଉ ଦେଇ ପିଠାକୁ ଘୋଡାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ  ରଖନ୍ତୁ ଚାରିକଡରେ  ତେଲ ବୁଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ପିଠା ହୋଇଗଲେ କାଢି ରଖନ୍ତୁ ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ଛେନା ପୁରଦିଆ  ବୁଢାଚକୁଳି ଏହାକୁ କାଟି ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଓଡିଆ ଘରର ସ୍ଵାଦ ଅନୁଭବ କରନ୍ତୁ ।