ଗାଜର ମଣ୍ଡା – Carrot Mandaa
ସାମଗ୍ରୀ:-
ସୁଜି ୨୫୦ ଗ୍ରାମ , ଗାଜର ୪/୫ଟି, ଚିନି ୫୦ ଗ୍ରାମ , କାଜୁ ଓ କିସମିସ ୨୦ଟି , ଗୁଜରାତି ୫ଟି , ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ , ଘିଅ ୫୦ ଗ୍ରାମ ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:
ଗାଜରକୁ ଭଲଭାବେ ଧୋଇ ଚୋପା ଛଡାଇ କୋରି
ଦିଅନ୍ତୁ । କରେଇରେ ଘିଅ ପକାଇ ଗାଜର କୋରାକୁ
ଭାଜନ୍ତୁ । ଭଲଭାବେ ଭାଜି ହେଲାପରେ ଚିନି , କାଜୁ , କିସମିସ , ଗୁଜରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ
। ଏହାପରେ
ଅନ୍ୟ ଏକ କରେଇରେ ଲୁଣ ଓ ପାଣି ଦେଇ ସୁଜିକୁ ଯନ୍ତୀ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ
ଥଣ୍ଡା କରି ଭଲଭାବେ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ । ମଣ୍ଡା ପିଠା ପରି ଗଢି ରଖନ୍ତୁ । ଗାଜରକୁ ପୁର ପରି ଦେଇ ମଣ୍ଡାକୁ ହଲକା ଘିଅରେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ
ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆପଣଙ୍କ ମନ ପସନ୍ଦର ଗାଜର ମଣ୍ଡା ।