* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Apr 1, 2016

ବେସନ ବରଫି – BESAN BARFI

ବେସନ ବରଫି – BESAN BARFI

ସାମଗ୍ରୀ:-

୫୦୦ ଗ୍ରାମ ବେସନ , ଚିନି ୨୫୦ ଗ୍ରାମ , ୫୦ ଗ୍ରାମ ଖୁଆ , ୧୦ ଗ୍ରାମ ପତଳା ପତଳା କରି କଟା  ହୋଇଥିବା ଆଲମଣ୍ଡ ବାଦାମ , ୨ ଚାମଚ ଗୁଜରାତି , ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଘିଅ


ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ:


ପ୍ରଥମେ ୫୦୦ ଗ୍ରାମ ବେସନ ନେଇ ୧୫୦ ଗ୍ରାମ ଘିଅ ଦେଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କରେଇରେ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ ଘିଅ ପକାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଘିଅ ଗରମ ହେଇଗଲେ ଏଥିରେ ରଖନ୍ତୁ ଏହା ଥଣ୍ଡା ହେବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ଅନ୍ୟ ଏକ କରେଇରେ ତାର ଭଳି ଚିନି ସିରା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଏଥିରେ ଭଜା ବେସନ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏକ ଷ୍ଟିଲ ପ୍ଳେଟରେ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଢାଳି ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ସମାନ ଭାବେ ସମତୁଲ କରନ୍ତୁ ଉପରେ କଟା ପିସ୍ତା ଖଣ୍ଡ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏହା ସମ୍ପୂର୍ଣ ଥଣ୍ଡା ହେଇଗଲାପରେ,  ଇଚ୍ଛା ମୁତାବକ କାଟି ଖାଇବାକୁ ପରସନ୍ତୁ । 

No comments:

Post a Comment