* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jan 10, 2016

ଲେମ୍ବୁ ଭାତ - LEMON RICE

ଲେମ୍ବୁ ଭାତ   - LEMON RICE
ସାମଗ୍ରୀ:-
ବସୁମତୀ ଚାଉଳ ୩୫୦ ଗ୍ରାମ , ଚିନା ବାଦାମ ½ କପ ,ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଗୋଟା ୨ ଟି , ହରଡ ଡାଲି ୧ ଚାମଚ, ସୁରିଷ ୧ ଚାମଚ, ଚଣା  ଡାଲି ୧ ଚାମଚ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ½ ଚାମଚ, ମେଥି  ½ ଚାମଚ, ଲେମ୍ବୁ ଯୁସ ୩ ଚାମଚ , ପାନମଧୁରୀ ଅଳ୍ପ , ଭୃସୁଙ୍ଗା ପତ୍ର ୧୦/୧୨ ଟି, ନଡିଆ (ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଙ୍ଗ ହୋଇଥିବା) ୧ ଚାମଚ, ତେଲ ୧ ଚାମଚ, ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ  


ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ:

ପ୍ରଥମେ ଚାଉଳକୁ ୨୦ ମିନିଟ ପାଣିରେ ବତୁରାଇ ଛାଣି ରଖନ୍ତୁ ଏହାପରେ ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଦେଇ ଚାଉଳକୁ ପାଣିରେ  ସିଝାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଚାଉଳ ଭଲ ଭାବରେ ସିଝି ଗଲାପରେ ଏହାକୁ ଗାଳି ଶୁଖିଲା କରି ରଖନ୍ତୁ କରେଇରେ ତେଲ ଦେଇ  ଭଲଭାବେ ଗରମ ହେଲେ  ଏଥିରେ ପାନମଧୁରୀ  ଲଙ୍କା ପକାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ ଏହାପରେ ହରଡ ଡାଲି, ଚଣା ଡାଲି ଓ ମେଥି ପକାଇ ହଲକା ବାଦାମି ରଙ୍ଗ ହେଲା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ ଏହାକୁ କରେଇରୁ କାଢି ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ ।  ଏବେ କରେଇରେ ଗୋଟା ସୁରିଷ ଫୁଟାଇ ଓ ପରେ  ଚିନା (ଲାଲ ) ବାଦାମ ଏବଂ ଭୃସୁଙ୍ଗା ପତ୍ର  ପକାଇ ½ ମିନିଟ ଭାଜନ୍ତୁ ଏଥିରେ ରଖିଥିବା ଭଜା ଚାଉଳ ପକାଇ ଏଥିରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ ।  ଏହାପରେ ଲେମ୍ବୁ ଯୁସ ଦେଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଏହାକୁ ନଡିଆ ଚଟଣି ସହ ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ଶୀତ ଦିନେ ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ଲବଙ୍ଗ ପକାଇ ଖାଇବାକୁ ଦେଲେ ସୁସ୍ଵାଦୁକର ହୋଇଥାଏ 

No comments:

Post a Comment