* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jan 20, 2016

ଇଡ୍ଲୀ ମାଞ୍ଚୁରିଆନ -Idli Maachurian

ଇଡ୍ଲୀ ମାଞ୍ଚୁରିଆନ -Idli Maachurian
ସାମଗ୍ରୀ:-

ଇଡ୍ଲୀ ୬ଟି, ମଇଦା ୧ କପ, କର୍ନ ଫ୍ଲୋର ½ କପ , ଲୁଣ ୧ ଚାମଚ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ½ ଚାମଚ ,ଛାଣିବା ପାଇଁ ରିଫାଇନ ତେଲ ସସ ପାଇଁ ତେଲ ୧ ଚାମକ ,ପିଆଜ ୧ଟି, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ୧ଟି, ଅଦା ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ୧ ଚାମଚ, ଛୋଟ କ୍ୟାପସିକମ ୧ଟି, ଟମାଟୋ ସସ ୨ ଚାମଚ, ସୋୟ ସସ ୨ ଚାମଚ, ଚିନି ୧ ଚାମଚ , ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ½ ଚାମଚ, ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ, ଅଳ୍ପ ପାଣିରେ ଗୋଳା ଯାଇଥିବା ୧ ଚାମଚ କର୍ନଫ୍ଲୋର  

ପ୍ରସ୍ତୁତି  ପ୍ରଣାଳୀ:

ମଇଦା, କର୍ନଫ୍ଲୋର, ଲୁଣ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଅଳ୍ପ ପଣି ଦେଇ ଏକ ଘୋଳ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ଏହାପରେ ଏଥିରେ  ଇଡ୍ଲୀଗୁଡିକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ନିଅନ୍ତୁ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଘୋଳରେ ଥିବା ଇଡ୍ଲୀ ଖଣ୍ଡକୁ ବାଦାମି ରଙ୍ଗ କରି ଛାଣି ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ ଏବେ ଆଉ ଏକ କରେଇରେ ୧ ଚାମଚ ରିଫାଇନ ତେଲ ଗରମ କରି କଟା ପିଆଜ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ ପିଆଜ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହୋଇଗଲାପରେ ସେଥିରେ ଅଦା ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ ମିଶାଇ କଷି ଦିଅନ୍ତୁ ଏବେ ସେଥିରେ  କଟା କ୍ୟାପସିକମ , ଟମାଟୋ  ସସ , ସୋୟ ସସ ,ଚିନି ,ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡା ,ଲୁଣ  ଓ କର୍ନଫ୍ଲୋର ଗୋଳା ହୋଇଥିବା ପାଣି ପକାଇ ଏପଟ ସେପଟ କରନ୍ତୁ ଏଥିରେ  ଛଣା ହୋଇଥିବା ଇଡ୍ଲୀକୁ ମିଶାଇ ଭାଜନ୍ତୁ ମସଲା ଶୁଖିଲା ହୋଇଆସିଲେ ଅଳ୍ପ କିଛି କଟା ରସୁଣ ଗୋଳାଇ ଆଞ୍ଚ ବନ୍ଦ ରଖନ୍ତୁ ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କ ଇଡ୍ଲୀ ମାଞ୍ଚୁରିଆନ  

No comments:

Post a Comment