* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Oct 1, 2015

ମାଲପୁଆ – Mal Pua

ମାଲପୁଆ – Mal Pua
ପ୍ରସ୍ତୁତି  ସାମଗ୍ରୀ –  ମଇଦା – ୨୦୦ ଗ୍ରାମ , ଚିନି -  ୫୦୦ ଗ୍ରାମ , ପାଚିଲା  କଦଳୀ -୩ ଟି , କ୍ଷୀର - ମଇଦାକୁ  ଗୋଳେଇବା  ପାଇଁ , ଘିଅ -  ଛାଣିବା  ପାଇଁ ,  ପାନମହୁରୀ -୧ ଚାମଚ , ଗୁଜୁରାତି – ୪ ଟା ,  ଲୁଣ  -  ଆବଶ୍ୟକ  ଅନୁଯାଇ  |


 ପ୍ରଣାଳୀ  -  ପ୍ରଥମେ  କ୍ଷୀର  ଓ  ମଇଦାକୁ   ଭଲଭାବରେ  ମିଶାଇ  ଦିଅନ୍ତୁ  |  ଏହି  ମିଶ୍ରଣରେ  ଲୁଣ ,  ପାଚିଲା  କଦଳୀ , ପାନମହୁରୀ , ଗୁଜୁରାତି  ପକାଇ  ଭଲଭାବରେ  ମିଶାଇ  ଦିଅନ୍ତୁ  | କଡେଇରେ  ଘିଅ  ଗରମ  କରିଦିଅନ୍ତୁ  | ଏହି  ମିଶ୍ରଣକୁ  ଗୋଲ  ଗୋଲ  କରି  ଛାଣିଦିଅନ୍ତୁ  | ଅନ୍ୟ  ଏକ  ପାତ୍ରରେ  ପାଣି  ଓ  ଚିନି  ଫୁଟାଇ  ସିରା  ପ୍ରସ୍ତୁତ  କରନ୍ତୁ  | ଛଣାଯାଇଥିବା  ମାଲପୁଆଗୁଡିକୁ  ଏହି  ସିରାରେ  ପକାଇ  କିଛି  ସମୟ  ଛାଡିଦିଅନ୍ତୁ  ଓ  କିଛିସମୟ   ପରେ   ଚିନି  ସିରାରୁ   ଛାଣି  ଗୋଟିଏ   ପାତ୍ରରେ  ରଖନ୍ତୁ  | ଏହାକୁ  ଥଣ୍ଡାକରି  ଖାଇବାକୁ  ଦିଅନ୍ତୁ  |

No comments:

Post a Comment