* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Dec 1, 2014

ପାଇନାପୁଲ୍ ରାଇସ- Pineapple rice

ପାଇନାପୁଲ୍ ରାଇସ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :

୧ ଟି ପାଚିଲା ସପୁରି , ୫୦୦ ଗ୍ରା . ବାସୁମତୀ ଚାଉଳ , ୧ କପ୍ କୋରା ବିଟ , ୧ କପ୍ କୋରା ଗାଜର , ୧ କପ୍ କାଜୁ- କିସମିସ , ୧ ଚାମୁଚ ଲେମ୍ବୁରସ , ୪ ଟି ଅଳେଇଚ , ୪ ଚାମଚ ଗୁଆ ଘିଅ , ୧ ଚାମଚ ଚିନି , ସଜେଇବା ଲାଗି କିଛି ଚେରିକୋଳି , ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ , ୧ ଫର୍ଦ ଆଲ୍ମୁନିୟମ ଫଏଲ |



ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳୀ :

ପ୍ରଥମେ ବାସମତି ଚାଉଳକୁ ଧୋଇ କିଛି ସମୟ ଶୁଖାଇ , ଅଳ୍ପ ଟାଣ ଥାଇ ଭାତ ରାନ୍ଧି ନିଅନ୍ତୁ | ପାଚିଲା ସପୁରିକୁ ମଝିରୁ ଦୁଇ ଫାଳ କରି ପତ୍ର ସହ କାଟନ୍ତୁ | ସ୍କୋୟାର ସାଇଜର ଭିତର ସସକୁ ଛୁରୀ ସାହାଯ୍ୟରେ କାଟି ରଖନ୍ତୁ | ସପୁରିକୁ ପୂରା ଚାଞ୍ଝି କରି ଖୋଳ କରିଦିଅନ୍ତୁ | ଏହାକୁ ସଫା କପଡାରେ ଛାପି ଦିଅନ୍ତୁ | ଏବେ କଡେଇରେ ଘିଅ ଗରମ କରି ଚିନି ଓ କାଜୁ – କିସମିସ ଭାଜନ୍ତୁ | ସେଥିରେ ବିଟ , ଗାଜର ପକାଇ ଘାଣ୍ଟାନ୍ତୁ | ତା , ପରେ ସପୁରି ପକାଇ , ଲୁଣ ଦେଇ ଘାଣ୍ଟି ଭାତ ପକାନ୍ତୁ | ସେଥିରେ ଲେମ୍ବୁରସ ଦେଇ , ଅଳେଇଚ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲଭାବରେ ଘାଣ୍ଟି ଓହ୍ଲାଇ ଆଣନ୍ତୁ | ସପୁରି ଖୋଳରେ ଫଏଲ୍ ପକାଇ ତା, ଉପରେ ରାଇସ ଢାଳି ଉପରେ ଚେରିକୋଳି ସଜାଇ ଏହି ପାଇନାପୁଲ ରାଇସକୁ ଗରମଗରମ ଦିଅନ୍ତୁ |

No comments:

Post a Comment