* *** WISH YOU ALL A HAPPY Diwali ...... Best Wishes for MAKING YOUR KITCHEN CLEAN ...THANKS FOR BEING WITH US FOR MORE THAN FIVE YEARS.. ଜୟ ଓଡିଶା....Enjoy and Celebrate... * Use E-Cards.E-Greetings,E-mail. Follow by Email. Save our Green Odisha.. ATULYA ODISHA

Jun 15, 2014

ଲେମ୍ବୁ ଆଚାର (ରାଗ) - Lemon pickle (Chil)

ଲେମ୍ବୁ  ଆଚାର    (ରାଗ)  - Lemon Pickle 



ଆବଶ୍ୟକୀୟ  ଉପକରଣ :

 ଲେମ୍ବୁ  ,  ଲୁଣ , କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ,ସୋରିଷ ତେଲ , ଅଦା , ହଳଦୀ , ସୋରିଷ  ଗୁଣ୍ଡ  ,ମେଥି  ଗୁଣ୍ଡ   ,ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ , ହେଙ୍ଗୁ  |
lemon pickle -odiatastykhana


 ପ୍ରଣାଳୀ ---  ପ୍ରଥମେ  ଲେମ୍ବୁକୁ   ଭଲ  ପାଣିରେ  ଧୋଇଦେବ |  ଧୁଆହେବା  ଲେମ୍ବୁ  ଛୋଟ ଛୋଟ  କରି  କାଟିବେ    |  ଗୋଟା  କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ   ମୁଣ୍ଡି  ବାହାର  କରିଦେଇ  ଭଲ  ଭାବରେ  ଧୋଇ  ଦେବ  |  ଉକ୍ତ  ଲଙ୍କାରୁ  କିଛି  ଅଂଶ  କାଟିଦେବ  | ଅଦାକୁ ଭଲ  ଭାବରେ  ଧୋଇଦେଇ  ଛୋଟ ଛୋଟ    ଖଣ୍ଡ  କରି କାଟିଦେବ  |  ଲେମ୍ବୁ , ଲଙ୍କା  ଓ ଅଦାକୁ  ମିଶାଇ ଆବଶ୍ୟକ   ପରିମାଣର ଲୁଣ  ଓ  ହଳଦୀ  ମିଶାଇ  କିଚ୍ଛିଦିନ  ପାଇ  ରଖିବ  |  ପ୍ରତିଦିନ  ଲେମ୍ବୁ  ଘାଣ୍ଟୁଥିବ  |  ଯେତେବେଳେ  ଲେମ୍ବୁ  ସଢିଯିବ  ବା  ନରମ  ହୋଇଯିବ  ଆଚାର ପାଇଁ  ମସଲା   ପ୍ରସ୍ତୁତି  କରି  ଆଚାର  କରିବ |

 ପ୍ରଥମେ   ତେଲକୁ    ଚୁଲିରେ  ବସାଇ  ଗରମ  କରିବ   |  ତେଲରୁ  ଫେଣ  ଅଂଶ   ମରିଗଲେ  ଚୁଲିରୁ  କାଢି  ଦେବ  |  ତେଲ   ଅଳ୍ପ  ଗରମ   ଥିବା  ଅବସ୍ଥାରେ  ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ  ଓ  ହେଙ୍ଗୁ  ପକାଇବ  |   ପୁରା  ଥଣ୍ଡା  ହୋଇଗଲେ  ଉପରୋକ୍ତ  ମସଲା  ପକାଇ   ଗୋଳାଇଦେବ  ଓ  ପାଗ  ହୋଇଥିବା  ଲେମ୍ବୁକୁ  ପକାଇ  ଗୋଳାଇବ  ଓ  ଜାରରେ    ରଖିବ  ଯେପରିକି  ଆଚାର  ତେଲ  ବୁଡିକରି  ରହିବ   | 

No comments:

Post a Comment